Куряча печінка з полентою – неймовірна смакота. Ділюся рецептом

За метушнею святкових днів я все ж таки знайшов час на готування

Рецепт ще давно підгледів у одного видатного італійця, і так мені було смачно, що й досі згадую ту смакоту із задоволенням.

Тож, куряча печінка з полентою.

Інгредієнти:

300 г очищеної печінки

200 г цибулі

180-150 г моркви

50 г стебла селери

30-40 г білого вина

30-40г вершкового масла

обов'язково свіжа шавлія

тім'ян та часник за бажанням

сіль, перець чорний та духмяний

Для поленти:

70 г крупи

340 г молока

15 г вершкового масла

20 г пармезану

Сіль

Приготування:

Овочі нарізаю кубиком, обсмажую спочатку моркву, потім додаю цибулю, також обсмажую, далі селеру і під кінець часник.

Додаю печінку просто зверху, даю трішечки полежати – підсмажитись, потім додаю біле вино, накриваю кришкою і тушкую, періодично помішуючи, на маленькому вогні хвилин 20.

Додаю сіль, шавлію і перец за смаком. Тушкую ще 5 хвилин, додаю вершкове масло і затягую соус.

Окремо готую поленту таранья: це 50/50 кукурудзяна крупа і гречана.

Молоко довести до кипіння. Постійно помішуючи додати крупу. Поварити на малому вогні 12-15 хвилин – крупа буде трішки аль денте. Додати масло, зняти з вогню, вмішати пармезан. Готово!

Викладаю на тарілку поленту, а зверху – рагу с печінки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі