Ніжний і карамельний. Як приготувати ідеальний медовик

Торт має настоятися ніч у холодильнику

Пропоную приготувати ніжний медовик. Це просто казка. Ви тільки спробуйте!

Інгредієнти:

Для тіста:

200 г гречаного меду

100 г цукру

2 шт. яєць

100 г вершкового масла

10 г соди

550 г борошна

Для крему:

600 г сметани

400 г жирних вершків

180 г меду

5 г соку лимона

Приготування:

Змішуємо всі інгредієнти для тіста окрім борошна. Гріємо на водяній бані до піноутворення – це приблизно 60 градусів.

Потім всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто, краще це робити дерев'яною лопаткою. Перекладаємо тісто на стіл і охолоджуємо під плівкою.

Коли буде ледь теплим – ділимо його на 5 частин. Розкачуємо кожну в тонкий корж. Я працюю одразу ж на пергаменті – це надзвичайно зручно. Підпиляю борошном і розкачую тісто прямо за формою паперу.

Випікаю у духовці при температурі 160 градусів до карамельного кольору. На це треба приблизно 6 хвилин.

Коржі мають охолонути. Будуть дуже хрумкі та карамельні. До речі, їх можна приготувати заздалегідь і зберігати приблизно 2 тижні у контейнері із щільно закритою кришкою.

Коржі можна приготувати заздалегідь і зберігати приблизно 2 тижні у контейнері із щільно закритою кришкою

Для крему змішую сметану з медом, додаю збиті вершки і трохи лимонного соку для кращого смаку.

Збирати медовик бажано одразу у формі. Викладаємо коржі і перешаровуємо кремом.

Має настоятися ніч у холодильнику, найкраще накрити плівкою. Зранку торт буде ніжний, як крем.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі