Із рум'яною запашною скоринкою. Як приготувати ідеальну картоплю

Треба знати декілька маленьких нюансів

Смачною може бути навіть звичайна запечена картопля, але треба знати декілька маленьких нюансів.

Я вибрав цілі і красиві бульби. Замочив їх у воді, потім добре помив, навіть зі щіткою.

Розігрів духовку на режимі нагрів з обдувом, при температурі 210 ℃.

Нарізав картоплю дольками. Добре посолив.

Посипав спеціями барбекю (в мене готова суміш: паприка, цибулевий порошок, часниковий порошок, чорний перець, червоний перець). Можна додати трішечки сухих трав — тим'ян, базилік.

Добре полив олією — брав трохи оливкової і трохи звичайної. Перемішав добре руками і одразу виклав на деко — і в духовку! Обов'язково нагрійте духовку заздалегідь, бо картопля може пустити сік і результат буде гіршим.

Обов'язково нагрійте духовку заздалегідь, бо картопля може пустити сік і результат буде гіршим

Тримав у духовці приблизно 20 хвилин, ну, можливо на 2 хвилинки довше, але звертайте увагу насамперед на гарний рум'яний колір картоплі.

Дістаємо і насолоджуємося результатом — ідеальна картопля з рум'яною запашною скоринкою і м'яка, соковита, майже пюре всередині.

Важливо: результат також дуже залежить від сорту картоплі. Спеціальні для запікання та жарки: Арізона, Беллароза, Лабелла, Ред Леді, Еволюшн, Мадлен, Рив'єра, Синьоглазка.

Якщо ви не знаєте сортів, обирайте жовту всередині. Чим жовтіша м'якоть, тим смачнішою вийде картопля.

Подавати можна як гарнір до будь-якої страви, можна навіть посипати подрібненим часником та зеленню.

Ми їли просто руками, вмочуючи в кетчуп зі слив. Дуже смачно поливати запашною оливковою олією. Буде вишукано, якщо гарячу ще картоплю полити трюфельною олією. А якщо картоплю щойно з печі посипати пармезаном, або іншим витриманим сиром, то всі будуть просто в захваті.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі