Святкова печеня. Як приготувати качку з яблуками

Перед приготуванням качка мусить помаринуватися ніч або навіть дві

Для мене це один з найсмачніших рецептів святкової печені.

Інгредієнти:

1 качка (у мене була вагою 1,3 кг)

75 г діжонської гірчиці

60 г меду

5 невеликих зелених яблук (Симиренко підійде найкраще)

5 невеликих картоплин

Сіль і перець

Приготування:

Приготуйте маринад: змішайте мед, гірчицю, сіль і перець.

Сіль краще брати з розрахунку 10−11 г на 1 кг продукту — залежить від того, наскільки солоне ви любите.

Качку промиваємо, висушуємо рушником, натираємо маринадом і ставимо у холодне місце на ніч, а можна навіть і на дві, просолитися.

Дістаємо качку з холодного місця і кладемо на середину підготовленої фольги (складаю її у два шари і готую великий шмат, щоб він міг повністю покрити птицю).

Далі чистимо яблука — можна їх теж змастити трохи маринадом, — і кладемо в качку. Ті, що не помістилися, можна поруч. Картоплю розрізаємо навпіл і також підкладаємо під качку по бокам.

Крила — в ідеалі останню фалангу відрізати, а ніжки, при бажанні, обв'яжіть шпагатом, щоб було красиво. Можна додати трав — чебрець і розмарин, після чого добре пакуємо в фольгу: "човником", щоб сік не витікав. Це важливо.

Щільно закриваємо фольгу (щоб качка готувалася у власному соці) і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину. Після цього робимо температуру 120 градусів і готуємо ще 2- 2,5 години. А потім відкриваємо фольгу, поливаємо отриманим соком, піднімаємо температуру до 200−220 градусів і доводимо до рум'яної скоринки. Смачного!

Якщо качка більша, то і готувати потрібно довше

Якщо качка більша, то і готувати потрібно довше — кожні пів кіло це додаткові пів години на 120 градусів, і продуктів також знадобиться більше, пропорційно.

Можно використовувати різні коріння замість картоплі. Можно додавати і зернову гірчицю. Ще легше, швидше і смачніше готувати тільки ніжки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі