Обстріл автомобіля Шефіра – не замах на вбивство

Є три запитання

Головна новина – замах на Сергія Шефіра – друга й помічника президента України. Чи не першим на цю подію відгукнувся сам Володимир Зеленський: він певен, що це спроба залякати його особисто. Шефір, який залишився живий і неушкоджений, розповів тільки про перебіг інциденту. Медії поширили чимало версій. Але всі вони, звісно, вкрай гіпотетичні.

У мене немає версій. У мене є лише запитання, відповіді на які, переконаний, вкрай важливі для суспільства.

Перше: які кулі і яку зброю було використано? З отворів на корпусі автомобіля складається враження – хоча я, звісно, можу й помилятися, – що стрілок скористався автоматичною зброєю дрібного калібру. Якщо це так, то вибір зброї та набоїв доволі нелогічний.

Друге: як можна досягти таких попадань по рухомій цілі? Кулі влучили в капот, передній бампер, півколом в нижню і задню частину дверцят водія, середню стійку, задній бампер і заднє колесо. При цьому жодна куля не влучила у скло.

Третє: чи проводитиметься слідчий експеримент? З якої спроби стрілок досягне такої конфігурації попадань? І коли громадськості будуть представлені результати слідчого експерименту?

Чи проводитиметься слідчий експеримент? З якої спроби стрілок досягне такої конфігурації попадань?

Перше враження: стрілок намагався не вбити Шефіра – бо, маючи таку мету, стріляв би по вітровому склу та бокових вікнах, – а навпаки, старався зробити все можливе, щоб жодна куля не влучила ані у водія, ані в пасажира. Те, що йому це майже вдалося, бо водій, однак, зазнав поранення, яке йому, втім, не завадило далі вести автівку, свідчить про високу кваліфікацію стрілка.

Аби з'ясувати це й потрібний слідчий експеримент, параметри якого – час, видимість, встановлена відстань, позиція стрілка, тип зброї та набоїв, швидкість автомобіля. Мені дуже цікаво, які будуть результати.

Інсценування провели б із більшим розмахом

В мережі обговорюється тема інсценування. Щодо цього у мене сумніви. Чому? Бо інсценування провели б із більшим розмахом. Наразі ж, як здається, отримано саме той результат, який і був потрібен.

Володимир Зеленський певен, що це акт залякування. По суті, теракт. Думаю, президент не помиляється. Про мету теракту ми ще матимемо змогу поговорити й не раз.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі