Шкільна освіта відкочується назад. Її потрібно змінювати

Освіта дається людям для щастя і польоту. Може, настав час відновити цей втрачений по дорозі причинно-наслідковий зв'язок?

Кожне покоління отримує освіту, що дозволяє йому заробити гроші на освіту наступного покоління, і ніхто нічого не робить з самою освітою. А вона тільки відкочується назад. Просто справжня сізіфова праця.

Люди вибиваються з сил заради освіти своїх дітей, щоб вони вибивалися з сил заради освіти своїх дітей, щоб ті з ніг падали заради освіти своїх дітей. І так - покоління за поколінням. І цю безглуздість здійснюють, до речі, освічені люди.

Виходить, освіту люди отримують якусь не ту, якщо життя у них таке безглузде. Тому що насправді освіта дається людям для щастя і польоту. Може, настав час відновити цей втрачений по дорозі причинно-наслідковий зв'язок? Треба ж цьому неприкаяному Сізіфові щось протиставити.

Що саме?

Просто досі ніхто не замислювався, навіщо ця школа взагалі потрібна, крім загальної ерудиції, вступу до вузу і проведення часу "під наглядом".

Тепер цього стало мало. Тепер люди хочуть від школи справжньою злітної смуги. Щоб потім не стати лузером, щоб мати можливість себе забезпечувати, а не сидіти на шиї у батьків або держави.

Щоб відчувати себе людиною, а не гвинтиком, і щоб 11-12 років у школі проводити в приємному оку і душі середовищі, а не в обшарпаних й убогих стінах, з допотопними підручниками і архаїчними "методиками". І щоб був результат.

Що таке результат?

Результат для дитини - це коли випускник знає, може, вміє багато корисного, важливого і потрібного. Його із задоволенням беруть в університет, а потім - на роботу.

Результат для дитини - це коли випускник знає, може, вміє багато корисного, важливого і потрібного. Його із задоволенням беруть в університет, а потім - на роботу

Результат для батьків - розумна, здорова, комунікабельна й успішна дитина. З перспективами і повагою.

Результат для школи - в ній тепер всі хочуть вчитися. Тому що в ній все "wow". Цікаво і головне - корисно.

Результат для країни - коли всі в неї спеціально їдуть з інших країн, щоб запозичити все найпередовіше, що в цій країні впроваджується.

Чи можна це здійснити? Легко. Причому за формулою "win-win".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі