За п'ять років ваші заощадження можуть перетворитися на пил

Світ стане прозорим, і ви – теж

У вас є заощадження? Ви готові до того, що за п'ять років вони з імовірністю вище 50% перетворяться просто на пил?

Днями знайшов у старих паперах кілька сотень британських фунтів, які залишилися після навчання, але не зміг закинути собі їх на рахунок, виявляється, Центробанк Англії провів "чистку" і вивів старі фунти з обігу.

Ви помітили, що разом із оновленням купюр у світі починаються інші процеси:

1. Масштабна емісія Центробанками національних валют (за різними оцінками, "надруковано" вже більше $9 трлн).

2. Дика інфляція долара (4,6%), яка розповзається світом.

3. Цифрові валюти Центробанків як новий тренд.

4. Підтвердження джерела походження коштів перед тим, як розмістити їх на своєму рахунку або перед отриманням їх від контрагента.

Світові еліти сьогодні стоять на порозі перезавантаження фінансової системи

Світові еліти сьогодні стоять на порозі перезавантаження фінансової системи, яка вирішить відразу кілька проблем:

1. Ліквідацію зайвої грошової маси.

2. Скорочення інфляції.

3. Повний контроль кожної транзакції, а значить, ліквідацію тіньових грошей.

4. Виключення можливості використання коштів, що не були задекларовані й не мають джерел підтвердження (включно з корупційними).

А тепер уявіть… Сьогодні: 1 січня 2025 року. ФРС США, ЦБ Європи, ЦБ Японії в один день перезапускають свої валюти, припинивши обіг старих фіатних, замінивши їх цифровими валютами. Ваші рахунки заблоковані, кошти заморожені. Готівкові не приймають. Вивести гроші зі свого портфеля ви теж не можете. Для того щоб оперувати своїм рахунком у доларі або євро, вам потрібно конвертувати свій долар в е-долар, а євро в е-євро. Ви подаєте заявку на конвертацію, а з вас вимагають пакет документів і декларацію, що підтверджують джерела походження кожного цента. Процедура займає стандартні для західних банків три місяці.

Після цього з вашого капіталу на рахунок зараховують тільки 20% від початкової суми, але вже цифрових грошей. Спроба подати апеляцію призводить до блокування рахунку ще на три місяці й жодного результату не дає. Багатомільярдні статки перетворюються на порох. Паперові гроші - ще гірше. Банки бояться їх, як вогню, проводячи ще більш жорстку перевірку. Тіньові капітали обнулені. Незадекларовані заощадження обнулені, гроші в банківських скриньках, закопані в скляних банках, заховані під матрацами - обнулені.

Незадекларовані заощадження обнулені, гроші в банківських скриньках, закопані в скляних банках, заховані під матрацами - обнулені

Як вам перспектива? Чи думаєте, що друкувати й накопичувати нічим не забезпечені гроші (фантики) можна нескінченно?

Ні, звичайно, усе має початок і кінець.

Найцікавіше, що нова архітектура фінансової світової системи буде враховувати не тільки кожну транзакцію, але й усі ланцюжки транзакцій від першого відправника.

Корупція стане неможливою або ускладненою до безмежності.

Швидкість фінансових транзакцій виросте до миті. Перевірки й комплаєнс проходитимуть блискавично, тому що автоматично. Скоротиться час на підготовку, здачу бухгалтерської, податкової звітності, податкові перевірки стануть камеральними й автоматизованими. Замість звичайних контрактів стануть нормою смартконтракти з автоматичним виконанням.

І все це нам піднесуть як велике благо! Світ стане прозорим, і ви - теж.

Що робити?

Варіантів небагато:

1. Не робити нічого, продовжувати накопичувати.

2. Відбілювати капітал, готуючи паперове підтвердження кожної копійки.

3. Позбавлятися від фантиків і переводити їх у реальні активи (земля, акції, дорогоцінні метали, нерухомість, виробництва, та й предмети мистецтва теж підійдуть).

Головне, що б це було усвідомленим рішенням, а активи, якими ви володієте, були ліквідними й давали гарантований дохід (у тій валюті, яка з'явиться).

Тут основні опції - держпапери, дивідендні акції й орендні активи.

Якщо, звичайно, встигнете позбутися від майбутніх фантиків.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі