Лисички добре поєднуються зі смаженим лісовим горіхом

Ділюся кількома правилами роботи з грибами

Лисички — прекрасний літній дар природи! Їх обожнюють не лише у Франції та Італії, а й у нас. Ділюся кількома правилами роботи з ними.

Обирайте тільки свіжі і не зів'ялі гриби. Зазвичай лисичка щільна, жовта як лимон або помаранчева. Без черв'ячків всередині, або трохи поїдена лісовими мешканцями — таку я беру. А якщо є коричневі плями — зазвичай ні (якщо зовсім маленькі — можна видалити ножем). Старі гриби я відкидаю.

Попри деяку гіркоту, лисички не потрібно замочувати. Достатньо добре промити у великій кількості води. Іноді лисички містять пісок, який складно вимити.

Ділюсь своїм лайфхаком: вже промиті лисички я посипаю борошном, прямо на пластинки, і акуратно розподіляю його по грибах. Даю постояти хвилин 10 і промиваю у великому ситі або друшляку. Борошно набухає, і коли його видаляємо, воно "забирає" з собою дрібний пил.

Борошно "забирає" з собою дрібний пил

Смажити лисички найкраще на великому вогні в один шар на антипригарній сковороді. Якщо будь-які гриби перемішувати з самого початку або викладати товстим шаром, вони випустять сік, пристануть і погано обсмажаться. Відварювати лисички заздалегідь не потрібно.

Коли гриби майже обсмажені, додаю подрібнений часник, трохи зменшую вогонь і смажу ще приблизно одну хвилину. Солю, перчу і додаю рублену петрушку, чебрець або орегано, невеликий шматок вершкового масла, секунд 10 прогріваю і знімаю.

Лисички зберігаються у мене в боксі в холодильнику днів 5. Коли вони мені потрібні, злегка прогріваю на сковороді — і готово! Використовую такі гриби для приготування соусів, в будь-яку пасту, ризотто, як додатковий гарнір до будь-якої гарячої страви — хоч біла риба, хоч м'ясо або просто навіть до смаженої картоплі.

Лисички добре поєднуються зі смаженим лісовим горіхом або маслом з нього. Спробуйте, це дуже смачно!

Якщо будете маринувати лисички або заморожувати, попередньо відваріть їх у підсоленій воді 5−10 хвилин, інакше будуть сильно гірчити. Взагалі лисички швидко набирають гіркоту, і до січня я їх вже майже не використовую. А ось смажені з травами та вершковим маслом добре зберігаються в морозилці в вакуумних або зіп-пакетах.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі