Давно Захід так не тикав Зеленського в нароблене ним же

Звільнити Вітренка – це визнати, що ідея Зеленського щодо Нафтогазу була безглуздою

Зараз ви будете нервово сміятися. Шоу в Нафтогазі продовжується. Пам'ятаєте, як Зеленський провернув аферу і, знявши Коболєва, призначив туди Вітренка? Так ось карма відповіла. Тепер глава наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд ініціювала відсторонення голови правління Юрія Вітренка через припис Нацагентства з питань запобігання корупції. Справа в тому, що НАЗК виписало припис Кабміну про те, що Вітренко має бути звільнений, а контракт з ним розірваний, тому що його призначення було протягнуте з порушенням 26-ї статті закону України "Про запобігання корупції". Як відреагували в Кабміні? Правильно - ніяк! Тому що якщо звільнити Вітренка, то це визнати, що ідея Зеленського щодо Нафтогазу була безглуздою. Але на таке Шмигаль піти не готовий, адже він хоче ще побути прем'єр-міністром. Тому в Кабміні зробили вигляд, що вони нічого не зрозуміли, але будуть розбиратися. І тоді в справу вступила важка артилерія у вигляді Наглядової ради Нафтогазу, яка не стала імітувати недоумство в стилі Шмигаля, а запустила процес відсторонення Вітренка з займаної посади.

На Вашингтонщині з інтересом стежать за тим, що будуть робити у Зеленського

Клер Споттісвуд повідомила, що скликала позачергове засідання Наглядової ради, щоб обговорити відсторонення голови правління Вітренка. І робиться це з метою забезпечення дотримання високих стандартів належного корпоративного управління. Крім того вона сказала, що таке відсторонення відповідає інтересам Нафтогазу й України.

Загалом, давно наші західні партнери так не тикали Зеленського в нароблене ним же. І тепер у найбільшого політика сучасності не знають, що робити. Ні, вони звичайно ж устами Малюськи заявили, що підуть до суду. І сам Вітренко сказав, що буде судитися. Але на Вашингтонщині з інтересом стежать за тим, що будуть робити у Зеленського - витруть ноги об стандарти корпоративного управління або ж виконають розпорядження НАЗК і визнають цим повну неспроможність Зеленського як управлінця. Є ще варіант спробувати усунути вже саму Споттісвуд, але це для Зеленського буде точно не варіант.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі