Як приготувати іспанський десерт чурос

Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні

Сьогодні натрапив на фото іспанських краєвидів і відразу згадав про типовий сніданок жителя цієї країни - чурос. Це знаменита солодка страва із заварного тіста. Поки Іспанія закрита, будемо створювати її у себе на кухні. Поїхали!

Для приготування чурос нам знадобляться:

вода - 250 мл;

молоко - 250 мл;

яйця - 7-8 шт;

вершкове масло - 200 г;

борошно - 275 г;

сіль - 10 г;

цукор - 35 г.

1. У сотейнику змішуємо воду, молоко, вершкове масло, сіль, цукор. Доводимо суміш до кипіння.

2. Потроху вводимо борошно, помішуючи дерев'яною лопаткою. Не раджу використовувати силіконову - я з нею намучився. Продовжуємо варити ще 1-1,5 хвилини.

3. Знімаємо суміш з плити та добре вимішуємо.

4. Коли вона охолоне приблизно до 55 градусів, по одному додавайте яйця. Тісто не повинне бути рідким, навпаки - щільним.

5. Через насадку-зірочку видавлюйте тісто, роблячи чурос тієї форми, яка вам подобається. Рекомендую трохи їх підморозити, щоб вони потім рівномірно та добре просмажились.

6. Поміщаємо чурос у фритюрницю та смажимо за температури 180 градусів до рум'яної скоринки.

Для максимального гастрономічного задоволення раджу вмочити чурос у гарячий шоколад

7. По готовності посипаємо наш іспанський десерт цукровою пудрою та корицею. Можна поекспериментувати та додати трішки молотого анісу. Для максимального гастрономічного задоволення раджу вмочити чурос у гарячий шоколад. Саме так подають їх в Іспанії.

Тепер у мене єдине питання: як перестати думати про цей іспанський шедевр?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі