Грузія у вас вдома. Як приготувати пхалі

Краще готувати із запечених овочів

Грузія у нас вдома! Вирішив приготувати пхалі. Це така грузинська закуска, яку готують з різноманітних овочів плюс горіхи та спеції.

Зі спецій багато використовують гуньбу: уцхо-сунелі, але я не знайшов гарного на ринку і взяв сванської солі — у ній є уся суміш необхідних спецій.

Горіхи попередньо просушив 15 хвилин на 120 градусах і трохи очистив. До речі, горіхи можна ще замочувати на ніч у холодній воді.

Інгредієнти:

150 г горіхів

50 г часнику конфі (або м'якуш печеного часнику)

2 чайні ложки сванської солі

1 чайна ложка зіра

1 пучок кінзи

Все добре перебив блендером в пасту. Таким чином у мене вийшла базова заготівля, яку буду додавати до інших інгредієнтів.

Пхалі з буряка

500 г запеченого буряка

100 г горіхової суміші

І все знову перебив добре блендером. Спробував на смак — за необхідності можна додавати сіль, чорний перець, гострий перець і лимонний сік. Формуємо кульки та подаємо! Замість лимонного соку ще можна брати просто зерна граната.

Пхалі зі шпинату

Хай вибачать мені всі любителі грузинської кухні, я вирішив не бланшувати шпинат. Зараз краще максимально зберегти свіжість зелені!

100 г листя шпинату

30 г листя петрушки

10 г кінзи

40 г горіхової суміші

10 г горіхів додатково

Все знову добре подрібнити блендером. Далі з м'якої суміші формуємо кульки та смачного. Тут лимонний сік я б не додавав, щоб не потемніла зелень. Свіжий часник я намагаюся не вживати — у мене слабка підшлункова, тому беру або печений або конфі - томлений в маслі.

Замість буряка можна брати будь-який продукт — хоч моркву, хоч навіть капусту відварну! Добре віджимайте варені продукти — в них багато вологи, тому я використовую запечені.

В мене немає м'ясорубки, тому я використав блендер, але якщо ви готуєте на велику сім'ю або немає такого блендера можна використовувати звичайну м'ясорубку. Я ще зустрічав рецепти зі свіже цибулею, але здається вона тут не пасує. Смачного!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі