Український культурний фонд на межі колапсу. Заколотники завалили інституцію

Це наслідок брудної залаштункової політичної гри

Наглядова рада Українського культурного фонду не визначила переможця конкурсу на посаду виконавчого директора УКФ ы оголосила повторний конкурс.

Доволі неочікуване рішення, зважаючи на те, що фаворитка Мінкульту, як подейкували в кулуарах, Юлія Савостіна набрала лише 1 бал. Найбільше голосів (4) набрала, як на мене, одна з найбільш слабких (ще й безсоромно сервільних) кандидаток Анастасія Рагімова.

Це людина, яка обіцяє допомагати хору Верьовки та ансамблю Вірського, посилити експертні ради через долучення авторитетних "людей з іменем" із Академії мистецтв, впровадити цензуру через встановлення "політичної експертизи проєктів" та відмовитись від підтримки національних меншин.

Виросла Рагімова (за власним зізнанням) на серіалі "Моя прекрасна няня" та "звісно ж" дивилась серіал "Слуга народу", обидва спродюсовані (за дивним збігом обставин) членом Наглядової ради УКФ Олексієм Кірющенком.

4 члени політбюро в глибокій несознанці віддали їй свої голоси. Цікаво, що голова наглядової ради Захаревич не скористався своїм правом додаткового голосу, що вирішило б ситуацію остаточно на користь Рагімової.

Тепер найбільш гостре питання - щодо подальшої долі самого УКФ в короткочасній перспективі.

Юлія Федів подала заяву про звільнення та працює до 1 квітня. До цього часу новий конкурс не провести. Разом з нею звільняються всі її заступники. Права підпису, отже, ні в кого немає. Документообіг та фінансування припиняться. Інституція опиниться в оперативному колапсі.

І все це - наслідок брудної залаштункової політичної гри з витіснення Юлії Федів з позиції виконавчої директорки УКФ. Свого результату заколотники досягли. Але заодно й завалили інституцію.

Цікаво, Мінкульт знов виступить із заявою, що ситуацію має вирішити "третя сторона"?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі