Міністр культури перетворює обрання директора Довженко-Центру на фарс

Ткаченко перевищує свої повноваження, вимагаючи від комісії незаконних дій

Міністр культури та інформаційної політики звернувся з листом до членів конкурсної комісії з добору керівника Довженко-Центру (яка вчора визначилась з переможцем) з проханням повторно заслухати одного з кандидатів на посаду, претензії котрого він вважає "справедливими" з метою "прийняття об'єктивного рішення щодо визначення переможця конкурсу".

Підставою для цього подається заява афериста Душутіна, російського бізнесмена, який перебуває в міжнародному розшуку, й який вважає свої права порушеними через участь у конкурсі на посаду директора Довженко-Центру в онлайн форматі.

Як випливає з листа міністра, Душутін не міг бути присутнім в приміщенні Мінкульту під час конкурсу, оскільки як громадянин Канади мав отримати дозвіл СБУ, до якого звертатись особі, що перебуває в міжнародному розшуку, якось не комільфо.

Як випливає з листа міністра, Душутін не міг бути присутнім в приміщенні Мінкульту під час конкурсу, оскільки як громадянин Канади мав отримати дозвіл СБУ, до якого звертатись особі, що перебуває в міжнародному розшуку, якось не комільфо

Яким робом "громадянин Канади", який не міг перебувати на території Мінкульту, передав у Мінкульт свою "заяву" - неясно. Більше того, з подиву гідною швидкістю "заява" була тут же розглянута міністром (справа державної ваги!) і буквально за кілька годин на "захист прав" громадянина Канади міністр підписав свого "листа" (зареєстрованого в базі о 17:42, тобто вже в неробочий час в міністерстві). Знаючи як зазвичай Мінкульт відповідає на листи, деякі з яких по кілька місяців томляться в канцелярії, я здивований таким космічним швидкостям.

Дивує також гарт, з яким міністр Ткаченко захищає права громадянина Канади, який не підпадає навіть під дію наших законів, нехтуючи законними правами громадянки України Олени Гончарук, яка перемогла в конкурсі та має бути призначена генеральним директором Центру.

Слід зазначити, що немає жодної законної підстави та раціональної причини виконати "прохання" міністра. Конкурсна комісія, підписавши протокол засідання та визначивши переможця, виконала свою функцію й припинила роботу. Законом не передбачені жодні додаткові заслуховування кандидатів.

Законом не передбачені жодні додаткові заслуховування кандидатів

Пан Душутін, якщо вважає свої права порушеними, має звернутись в суд і оскаржувати рішення конкурсної комісії в законний спосіб. Функцію суду в притаманний теперішній владі спосіб на себе взяв міністр Ткаченко, визнавши претензії Душутіна "справедливими".

Що відбувається?

Міністр Ткаченко власноруч намагається скасувати конкурс, результати якого його (а також ляльководів з Офісу президента), слід розуміти, не влаштовують. Він перевищує свої повноваження, підписуючи листа, в якому вимагає від комісії незаконних дій, реалізація котрих дасть тепер уже реальну можливість будь-кому оскаржити в суді результати конкурсу.

Втручанням Мінкульту та ОП в конкурс з обрання виконавчого директора УКФ уже перетворено у фарс. Тепер це відбувається з конкурсом на керівника Довженко-Центру, який пройшов з дотриманням усіх вимог закону.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі