Цибулевий суп – це смакота. Особливо сподобається тим, хто перебрав з алкоголем

У страву додають коньяк і біле вино

Він буде доречний, якщо вчора трохи випили забагато… Та взагалі мені подобається його абсолютно незвичний, але такий привабливий аромат і смак.

Суп французьких бідняків, має багату спадщину і готують його всі по-різному. Є легенда навіть про Людовика XV, який приготував цибулевий суп з шампанським!

Я ділюся тим рецептом, який мені найбільше сподобався.

Інгредієнти на три великі порції:

500 г очищеної цибулі

60 г вершкового масла

20 г оливкової олії

10 г цукру

750 г насиченого бульйону

75 г білого сухого вина (можно навіть херес)

1 ст. л. коньяку

чорний і духмяний перець

мускатний горіх

свіжий або сухий чебрець

хліб

100 г сиру грюєр

Приготування:

У цьому супі є дві дуже важливі речі: бульйон і цибуля.

Бульйон я зробив насичений, з курячих кісток і крил — такий, щоб аж губи злипалися. У бульйон додав букет гарні. Але традиційно використовується яловичий, наваристий.

Цибулю нарізав соломкою, на сковороду — оливкову олію і вершкове масло, розігрів на середньому вогні і почав смажити цибулю, постійно помішуючи. І смажив приблизно 35−45 хвилин — витримаєте цей етап.

Через 20 хвилин після початку трохи зменшив вогонь, підсолив цибулю і продовжив помішувати. Тут важливо зішкрібати лопаткою ту частину, яка починає присмажуватися, важливо не дати їй підгоріти.

Коли цибуля дуже добре просмажилась і протушкувалась, стала рум'яною, запашною і м'якою, додаю дрібку цукру, мелені перці, чебрець і вливаю коньяк, а через хвилину біле вино — краще за все херес. Даю вину випаруватися, додаю бульйон і доводжу до смаку — це про сіль.

Мені ще подобається додати зовсім небагато соусу ру — приблизно пів чайної ложки. І, хай вибачать мене французи, дрібку мускатного горіха.

У супову тарілку наливаю суп, кладу кусень хліба — ідеально трохи зачерствілий, посипаю сиром, доливаю суп майже доверху, кладу ще хліб, усе засипаю сиром і відправлю в духовку під верхній гриль, запекти до рум'яної скоринки. Це смакота!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі