Є кілька сценаріїв локдауну. Який би прем'єр не вибрав, його будуть ненавидіти

Треба знизити навантаження на медичну систему й дочекатися вакцинації

1. Це не інструмент боротьби з ковідом, це інструмент зниження навантаження на близьку до колапсу медичну систему, а значить порятунок життів людей.

2. Стратегія "нехай перехворіють усі" хороша, але вже з'явилися вакцини, відповідно, якщо є можливість знизити ризики для людей, їх потрібно знизити.

3. З урахуванням входження в зимовий період, ослаблення імунітету, зростання кількості хворих буде постійним до весни. Навесні піде на спад, але медична система ляже вже в січні.

4. Локдаун б'є по економіці, по доходах громадян, по виробництвах. Незалежно від часу впровадження. Але локдаун буває різним.

5. Зокрема, дослідження показують, що провітрюваний транспорт менш небезпечний для передачі вірусу (до прикладу, метро).

6. Який би час ми не вибрали для локдауну, завжди будуть ті, хто проти.

7. Із погляду логіки й математики, чим раніше буде введено локдаун, тим кращим буде довгостроковий ефект.

8. В Україні сьогодні з 37 млн осіб перехворіло до 2%. Краща тактика, на мій погляд — знизити навантаження й дочекатися вакцинації.

В Україні сьогодні з 37 млн осіб перехворіло до 2%

9. Сьогодні є кілька сценаріїв локдауну:

а) уже буквально сьогодні вводити, але до різдвяних свят усе відкрити (із розумінням того, що від січня буде знову зростання, і буде другий локдаун навесні);

б) локдаун на Різдво (постраждає малий бізнес, але буде різке зменшення темпів поширення ковіду, і можна обійтися без другого локдауну).

Можливий будь-який сценарій, і я не заздрю прем'єру, який би він не вибрав, його будуть ненавидіти і зроблять у всьому крайнім, як і в разі відсутності локдауну. Який сценарій пропонуєте ви?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі