П'ять відповідей на одне запитання Зеленського

Що таке вільна економічна зона для Донбасу?

1. Це значить, що частина податків, які платилися на Донбасі, перестануть збиратися до бюджету.

2. У держави сталі видатки, які вона не може зменшити. Це значить, що для забезпечення своїх видатків, держава збере податки, які недоотримає на Донбасі, у інших регіонах України.

3. Коли підприємець Донбасу отримає податкову пільгу, він стане конкурентнішим за підприємця з Харкова. Для того, шоб конкурувати за покупця, підприємець з Харкова буде шукати шляхи, як би оформити свою продукцію так, щоб вона була ніби з Донбасу. Він знайде схему, заплатить хабар потрібним людям і перестане платити податки у Харкові, бо стане, типу, донецьким.

4. А всі інші платники податків будуть платити ще більше, щоб компенсувати втрати бюджету не тільки від донецьких, а тепер ще й від харківської компанії.

5. Звичайно, десь у Штатах, Великій Британії, Китаї можуть успішно працювати вільні економічні зони і вони можуть не боятися пунктів 3 та 4. Але ми не Штати і навіть не Китай. Тут не буде ніякого розвитку територій і підйому промисловості, а тупо вкрадуть з бюджету бабки і розпиляють між Ахметовим, Коломойським і юзіками попроще.

Це мої п'ять відповідей на одне питання Зеленського.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі