Українська влада пиляє гілку, на якій сидить. Чи дасть Захід гроші?

Дивні кадрові рішення Банкової напередодні Форуму з відновлення України у Берліні викликають багато запитань у західниї донорів. Якою буде їхня реакція?

Можна пожартувати, що нарешті останній депутат Блоку Петра Порошенка йде з уряду, але якось не жартується. Бо коли Німеччина рік готує конференцію з відбудови України, а сама Україна в цей час забороняє виїзд на конференцію голови Агенції з відбудови, це виглядає максимально дивно.

Максимально дивно виглядає кричати на весь світ, що нас треба відбудовувати, але протягом місяців не знайти заміну ефективному Кубракову, якого звільнили незрозуміло за що. Всі вже звикли, що влада зжерла опозицію. Опозиційні партії викинуті з політичного процесу, з медіа, усунуті від прийняття рішень. Суспільство сором'язливо відвернулося від згортання демократії, прикрившись фіговим листком "єдності".

Біля Зеленського вже не залишилося нікого, з ким він прийшов до влади 5 років тому, крім Єрмака. Всіх використали і викинули на смітник

Але ж влади ніколи не буває багато. І коли Єрмак зжер опозицію, він взявся за своїх. Біля Зеленського вже не залишилося нікого, з ким він прийшов до влади 5 років тому, крім Єрмака. Всіх використали і викинули на смітник. Мустафа Найєм - цілком лояльний до Офісу персонаж. Але коли запахло великими грошима, однієї лояльності стало замало. І його змусили піти.

Виникає питання, як нашим партнерам цей жабогадюкінг? Для чого їм збиратися на конференцію відновлення, де від України тупо не буде людей, які за своїми посадами мали б відповідати за відновлення? Який сенс говорити про мільярдні інвестиції з людьми від Єрмака, які формально є ніким і які ніяк не відповідають за жодні свої слова і обіцянки? Просто нагадаю, що зброя "закінчилася" після видатної "перемоги" української дипломатії на самміті НАТО у Вільнюсі.

Кожен раз, коли вам захочеться критикувати наших партнерів за мало грошей, мало зброї, мало санкцій проти Росії, згадайте цей кейс і що кожна дія урядовців України має наслідки. Дуже хотілося б, щоб у такі доленосні дні Україна не втрачала шанси отримати допомогу через амбіції дрібних людей, які ставлять свої інтереси вище за виживання нації.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі