Жодної "зради". Вашингтон пояснив виведення військ з Німеччини

Сполучені Штати посилюють стримування Росії

Нещодавня інформація щодо можливого виведення частини американських військ з Німеччини викликала значний медіа-резонанс в Європі і навіть звинувачення на адресу Вашингтону у "зраді союзників по НАТО". При цьому, дивним чином більшість з цих закидів здається походила з країн, що роками недостатньо опікувалися власною обороною, сподіваючись на відповідний захист з боку США.

То ж що саме очікується і якими насправді є плани Сполучених Штатів?

Міністр оборони США Марк Еспер у статті в газеті "The Hill" від 31 липня надав такі роз'яснення:

З 36 000 американських військовослужбовців, дислокованих сьогодні в Німеччині, в цій країні залишаться близько 24 000, що теж є доволі солідним контингентом. З тих, приблизно 11 900 військових, які поїдуть з ФРН, 5 600 будуть одразу ж розміщенні в інших країнах НАТО. Ті ж, 6 400 що за планом мають повернутися до Сполучених Штатів, також будуть забезпечувати американську присутність в Європі, але на постійно-ротаційній основі. Дехто з них буде посилювати присутність США на військових базах в Італії та Бельгії.

Більш того, як зазначає Марк Еспер, близько 4 500 військових 2-го розвідувального полку на ротаційній основі будуть розміщуватися в Чорноморському регіоні, де посилюватимуть південно-східний фланг НАТО. З цією ж метою до Італії передислокується ескадрилья винищувачів. Окрім цього, очікується, що певна кількість американських військових буде додатково направлена на бази в Польщі.

Тобто, як можна зрозуміти з викладеного, передислокація американських військ з Німеччини не означає жодної "зради". Більш того, як підкреслив міністр оборони США, зазначені кроки мають на меті зміцнити взаємовідносини в Альянсі, посилити стримування Росії та покращати стратегічну і оперативну гнучкість американських збройних сил.

Олег Бєлоколос, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі