Обороняти Крим 2014-го завадили "вдячні виборці" місцевих політиків

Ненависть мешканців півострова до України має цілком прагматичні причини

Словами про Крим і причини, які "завадили" його захищати, навіяне.

Ненависть мешканців півострова до України має цілком прагматичні причини. Багато років спритні місцеві політики замість того, щоб припинити красти, розкрадати кримські землі і бюджети, паразитували на латентній ксенофобії і жадібності "простих людей". Ворогом були обрані кримські татари, адже їх "не шкода" - це по-перше. А по-друге, вони не були потенційними виборцями для пройдисвітів, якім було байдуже на наслідки.

За "піклування про людей" видавалися такі політичні дії, як шельмування представників корінного народу та протидія будь-яким зверненням Меджлісу. Так в низову політичну риторику Криму увійшли такі речі, як: "діти зрадників", "вони різали наших, а тепер їм землі роздають", "вони були поліцаями, вбивали нас, а тепер Україна тільки про них і думає".

Кожен, хто почувався "обділеним", стал почуватися "русским"

Дуже швидко кожна місцева "біла людина" вже знала, що "ця країна піклується тільки про тих, хто завжди вбивав русских". Так кожен, хто почувався "обділеним", став почуватися "русским" і підтримувати проросійських місцевих політиків. А ті, з вдячності до виборця - а як же ще - рік від року посилювали людоненависницьку сепаратистську риторику як єдину програму політичних дій. Не думаю, що на початку хтось з них розумів до чого призведуть такі речі. Скоріше за все, протиставляючи одних громадян України іншим, вони не думали, що "вдячні виборці" дійдуть до такого ступеня ментальної сепарації від самої ідеї державності. Але це сталося. Коли прийшов час робити вибір, на бік України в Криму встали лише ті, хто всі ці роки не був виборцем місцевих політиків. Хто гидував місцевими політичними проєктами в тому числі і тому, що вони паразитували на ненависті і жадібності своїх виборців, поділяючи Крим на "дітей зрадників" і "онуків великих дідів".

У 2014 році обороняти Крим завадили не відсутність наказів чи якісь інші дії центру. Завадили люди, які, побачивши "зелених чоловічків", раптом відчули себе "білими людьми" і не захотіли боронити свою країну. Тому що вже давно подумки відмовились від неї.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі