У Москві створили цифровий концтабір

Путін дуже зайнятий. Проводить паради окупантів

Домашній тиран-алкоголік не може вирішити жодної проблеми власного життя і життя своєї родини, зате з домочадцями може зробити все що завгодно: хоче - заб'є до напівсмерті, хоче - танцювати змусить, хоче - з кашею з'їсть.

Путін не в змозі вирішити жодну сьогоднішню російську проблему. Ні в сфері падіння економіки, ні для подолання пандемії, не кажучи вже про вихід з міжнародної ізоляції. Навіть така дрібниця, як копійчані виплати медикам, про які Путін постійно розповідав, обернулися для "самодержавного володаря" нерозв'язною проблемою.

Зате 24 червня у Москві пройде велике свято - парад Перемоги. Була б у Росії дійсно незалежна соціологія, можна було б дізнатися, якому відсотку росіян необхідно, щоб їхні гроші витрачали на гуркіт безглуздого заліза по бруківці. Але одним парадом Перемоги справа не обмежиться. Через місяць, 26 липня, в день ВМФ, відбудеться військово-морський парад. Але і це ще не все. Після цього анонсували акцію "Безсмертний полк". З огляду на те, що 9 травня там теж щось літало і стріляло, замість одного дня побєдобєсія, який був спочатку анонсований як разовий напад, Путін вирішив отруювати підвідомчу популяцію цим божевіллям циклічно.

Путін вирішив отруювати підвідомчу популяцію побєдобєсієм циклічно

Оскільки проводити всі ці військові і морські карнавали в умовах пандемії навіть для Путіна незручно, пандемію вирішили скасувати. З вірусом домовитися, звичайно, не вийде, та й не треба. Є статистика, яка відобразить все що треба. Ну, а хворі... "Лікар" Мясніков ще раз пояснить, що кому судилося померти, той і так помре...

Єдина проблема - це що робити з тим цифровим концтабором, який встановили, наприклад, у Москві. Столичне начальство увійшло у смак і явно не хоче випускати москвичів з кліток. Яскраве свідчення - програма "Інтерв'ю" на "Эхе Москвы" від 26 травня, в якій Олексій Венедиктов розмовляв з трьома міністрами московського уряду: Лисенком, Данчіковим і Немерюком.

До журналістики це дійство не мало жодного відношення, як, втім, і все, що останнім часом робить Венедиктов. Це була шалена реклама програми "Соціальний моніторинг", тобто головної бази столичного цифрового концтабору, яку зробили спільно міністри Собяніна і головний редактор "Эха", який працював у цій програмі підставкою для мікрофона, зовсім забувши про свої постійні запевнення, що журналіст повинен вміти заперечувати співрозмовнику, представляючи точку зору аудиторії.

Насамперед міністр Немерюк категорично заявив, що у московського уряду навіть і думки не виникає скасувати цю програму. Залиште надію. І думати не смійте.

У програмі зареєстровано 67 тисяч осіб. Виписано 54 тисячі штрафів на загальну суму 216 мільйонів рублів

Потім двоє інших міністрів повідомили кілька цифр. У програмі зареєстровано 67 тисяч осіб. Виписано 54 тисячі штрафів на загальну суму 216 мільйонів рублів. Це не означає, що 80,5% тих, кого змусили надіти на себе зашморг "Соціального моніторингу" (відмовитися можна, але тоді примусова доставка в обсерватор), неминуче стають порушниками закону і їх покарають. Як пояснили міністри, є злісні порушники, яких штрафують по кілька разів, ну а сама цифра в 54 тисячі штрафів - це загальна кількість оштрафованих за весь період. Тому кількість хворих правопорушників, за оцінкою газети "Комерсант" знижується до 30% від загальної кількості тих, хто потрапив у пастку "Соціального моніторингу".

Тепер, для тих, хто не дуже в курсі, кілька слів про суть проблеми. Коронавірус протікає дуже по-різному. У мене ця фігня триває більше місяця, і, хоча самого вірусу в мені немає - до виписки з лікарні я отримав два негативні результати на мазок і два таких же на КТ - нічого ще далеко не скінчилося. Ковід пішов, але перед цим майже повністю зруйнував організм.

А зараз уявіть собі реальну ситуацію. У вас висока температура. Болить, ломить і ниє все, що можна: від легень і нирок до голови, серця і суглобів. Ви не можете дихати. У вас діарея. Сил немає зовсім. Сон, який цілющий для будь-якого хворого, для вас раптовий і дуже рідкісний подарунок. І ось в цій ситуації ви повинні - не думати про одужання і намагатися виконувати приписи лікаря, прислухаючись до свого організму - ні! Як ви могли уявити таку безглуздість! Ви повинні поставити на свій телефон абсолютно криву програму, яка у багатьох просто не ставиться в силу несумісності з телефоном (за що штраф отримуєте, природно, ви, а не криворукий розробники). Після чого ви повинні 24 години на добу прислухатися і придивлятися до свого телефону, щоб не пропустити команду: "швидко роби селфі, мразь!". Якщо ти, злочинний ковіднік, в цей момент знаходився в (пардон) туалеті, або приймав душ або ліки, або - не дай бог! - вночі зміг, нарешті, на пару годин заснути - кара адміністрації столичного цифрового концтабору наздожене тебе неминуче. До речі, як прояв гуманізму, столичні міністри повідомили, що вимоги надіслати селфі посеред ночі скасували після 29 квітня...

Ви повинні 24 години на добу прислухатися і придивлятися до свого телефону, щоб не пропустити команду: "швидко роби селфі, мразь!"

Так, і оскаржувати рішення табірної адміністрації в судах в умовах ізоляції марно. Всього на умови карантину в Москві було подано 1806 позовів до суду, з них лише 236 позовів у зв'язку з "Соціальним моніторингом". Цими цифрами столичні міністри трясли як доказом бездоганної роботи своєї "системи". Тобто ці 236 героїчних особистостей, будучи хворими, сидячи на карантині, примудрилися дістатися до пошти, взяти паперовий варіант постанови, після чого підготувати позовну заяву і всі документи привезти до суду, вклавшись в терміни. Що було фізично зробити майже неможливо. Не знаю, можливо, нинішня судова система раптом дозволяє все зробити, не виходячи з квартири (дуже сумніваюся, але раптом), але і в цьому випадку для хворої людини це практично неможлива задача.

Те, що створено сьогодні в Москві - це справжній цифровий концтабір. Причому цей концтабір, природно, не для всіх. Як пояснив простодушний Пєсков, він не став встановлювати програму "Соціальний моніторинг", і ви знаєте, його чомусь не відправили примусово в обсерватор. Це ковід у кого треба ковід...

Троє міністрів собянінського уряду в ефірі "Эха" впивалися своєю значимістю і владою над хворими людьми. Ніякого відношення до здоров'я людей вся ця маячня не має. Який сенс в тому, щоб, дізнавшись, що заражена людина гуляє містом, її штрафувати? Покарання? Помста? Щоб більше так не робив? Може, краще сприймати хворих людей як хворих, а не злочинців і послати до людини медпрацівника, щоб з'ясувати, що сталося. Можливо, хворому стало погано і він, не зателефонувавши ні до кого, виповз в аптеку за ліками. Можливо тоді і не було б таких диких випадків, як всі нові штрафи, що виписують професору РУДН Карабулатовій за постійні порушення карантину. При тому, що жінка вже більше року прикута до ліжка...

Втім, про що це я... В Росії - окупаційний режим Путіна. Він дуже зайнятий. Проводить паради окупантів. У Москві - цифровий концтабір гауляйтера Собяніна. Є окупанти. А є їхні прихвосні, колабораціоністи, які окупантів обслуговують. Одного з них звати Олексій Олексійович Венедиктов.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі