Кремль допомагає коронавірусу розправитися з росіянами

Це – війна, і лінія фронту існує

Мерія Москви уклала найбільший контракт на закупівлю бетонних бордюрів, його вартість - 3,2 мільярда рублів. Договір підписали 27 березня - в останній робочий день перед оголошеними в зв'язку з пандемією коронавірусу вихідними.

Тендер на цей підряд виграв "Бетонний завод №222". Він входить до групи компаній "Крост", яка належить Олексію Добашину. Під час виборів мера Москви в 2018 році Добашин був довіреною особою Сергія Собяніна, а на виборах президента РФ - Володимира Путіна. Власне, ніякого тендера не було, оскільки тендер - це конкурсна форма проведення підрядних торгів, а на даний контракт на суму 3,2 млрд рублів ніхто, крім ТОВ "Бетонний завод №222" не претендував...

Вірус вірусом, а обід за розкладом, сказала мерія і відвалила своїй довіреній особі 3,2 мільярда. І ви знаєте, бюджет не тріснув. А ось якщо допомагати людям та іншим, не довіреним підприємцям, то бюджет неодмінно трісне. Саме такими словами Собянін пояснив своє небажання надати реальну допомогу людям, щоб пережити кризу.

Пандемію все частіше порівнюють з війною. І це дійсно війна. І лінія фронту існує. Тільки проходить вона не між людьми і коронавірусом. Це - гібридна війна, в якій російська влада воює з населенням і між ними розташована головна лінія фронту. Коронавірус в цілому - на боці влади, правда, іноді відкриває "дружній вогонь" по своєму союзнику і відправляє на лікарняне ліжко всяких довірених осіб і навіть депутатів...

Майже 30% компаній змусили співробітників взяти відпустку за власний рахунок, майже половина підприємств (49%) повідомили, що перевели працівників на неповний робочий день зі скороченням зарплати

Основний удар по населенню завдав Путін, відправивши країну на місячні канікули і звелівши підприємцям оплатити це свято. Деякі перші наслідки цього унікального за ідіотизмом рішення дозволило побачити опитування Центру стратегічних розробок "Соціально-економічні ефекти від "шокових" подій початку 2020 року". З 31 березня по 2 квітня опитали співробітників тисячі підприємств. Дослідження показало, що майже 30% компаній змусили співробітників взяти відпустку за власний рахунок, майже половина підприємств (49%) повідомили, що перевели працівників на неповний робочий день зі скороченням зарплати.

Крім того, понад 20% компаній скоротили зарплату співробітникам, не змінивши кількості робочих годин, кожне п'яте підприємство перевело працівників на дистанційний режим роботи зі зниженням зарплати, звільняти працівників почали вже 16% компаній. Колективний лист підприємців до влади з проханням виділити субсидії на виплату хоча б 2/3 зарплати працівникам залишився, природно, без відповіді. Ну, адже бюджет трісне, як ви могли забути! Хоча, швидше за все, у когось трісне морда. Від жадібності й тупості.

У пакеті "противірусних" законів, які підписав Путін, мало що спрямоване проти пандемії, зате багато - проти населення

Крім килимових бомбардувань підвідомчої популяції, - згодився досвід тотального знищення сирійців, - влада використовує й інші, допоміжні засоби ураження. Щоб допомогти вірусу розправитися з молоддю Шойгу відмовився скасовувати призов. З метою створення спеціальних вірусних бомб влада Росії відмовилася наслідувати приклад більшості країн і не стала відпускати з місць позбавлення волі людей, які не вчиняли насильницькі злочини. Федеральна антимонопольна служба з 1 липня підвищує ціни на газ на 3 відсотки. Логічне рішення, оскільки Газпром по один бік лінії фронту з Федеральною антимонопольною службою і з усім урядом, а населення - на іншому боці. У пакеті "противірусних" законів, які підписав Путін, мало що спрямоване проти пандемії, зате багато - проти населення, наприклад, право Федеральній службі охорони застосовувати бойову техніку. Мабуть з танків і гармат БТР збираються розстрілювати вірус?

Війна влади з росіянами почалася не сьогодні і не вчора. Просто до пори до часу вона була млявою, а зі вступом в цю війну на боці влади коронавірусу вона загострилася і набула відкритого характеру.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі