Вбивство Сулеймані вигідне США, Росії та Ірану

Теорія змови

Пам'ятайте, кілька днів тому був убитий іранський генерал Сулеймані? Здавалося б подія в інтересах зовнішньої політики США, усунули, як би "терориста". Але в чому справжня причина? Шукай кому вигідно...

Ціни на нафту моментально підросли на 3%. І це після того, як вони системно падають на тлі зростання обсягів видобутку в світі.

Здавалося б, всім, і особливо Штатам, вигідні дешевші енергоресурси для економіки. Тим більше, що Штати були довгий час імпортозалежні.

А з 2018 року обсяги експорту нафти в США вперше за 70 років перевищили обсяги імпорту. Штатам стали вигідні високі ціни.

З 2018 року обсяги експорту нафти в США вперше за 70 років перевищили обсяги імпорту. Штатам стали вигідні високі ціни

Адже це і зростання експорту, і зростання ВВП, і робочі місця, які Дональд Трамп обіцяв виборцям.

Але не стільки Штатам вони вигідні, скільки нафтовим компаніям. І не просто компаніям, а донорам президентської компанії Трампа. Зокрема, серед великих донорів його компанії були Chevron, Exxon, BP і Citgo Petroleum.

І не просто так в тому ж 2018 році Трамп вивів США з Паризької екологічної угоди. Що розв'язало руки добувачам вуглеводнів.

Що цікаво, інциденти, подібні вбивству Сулеймані, вигідні не тільки США (8-е місце серед світових експортерів нафти), але і Росії (2-е місце) і, що не дивно, самому Ірану (7-е місце). Подивіться на рейтинг експортерів нафти. Їхні доходи значно зросли.

Корпораціям не потрібна війна, їм потрібен тільки прибуток

Світ мало не опинився на межі третьої світової. Але не бійтеся. Корпораціям не потрібна війна, їм потрібен тільки прибуток.

Тому, не виключено найближчим часом ще декілька подій на Близькому Сході, можливо ще кілька убитих "терористів" і випадково збитих літаків. Будуть нові провокації і зростання вартості нафти до $70. "Просто гроші дуже потрібні".

А Трамп залишиться на другий термін, ось побачите.

Тепер і ви живіть з цим...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі