Зеленський не бреше

Якщо недомовки не вважати брехнею

За що я ціную нашого президента, то це за те, що він не бреше. Володимир Зеленський завжди каже правду. Він не вивертає душу. З нього неможливо вирвати жодних одкровень. Він, наче аптекар: точно дозує інформацію, яку вважає за доцільне повідомити. Ні, він, звісно, буває багатослівний, але по-театральному.

Пан президент говорить за сценарієм. Кожен епізод – розкриття частини загального сенсу. Численні мізансцени – лише інтрига. Вона не прояснює, а затемнює загальний сенс п'єси, доки не настає останній акт – розв'язка.

Саме так говорить Володимир Зеленський. Жарти, метафори, голосові модуляції, мімічна гра, жестикуляція. Але інформації рівно стільки, скільки передбачено сценарієм.

Я вдячний пану президентові за його відеозвернення від 3 жовтня. Він сказав усе, що має знати українське суспільство. У нім кожне слово – правда. Якщо, звісно, недомовки не вважати брехнею, чи, принаймні, маніпуляцією.

Пан президент сказав, що за "формулою Штайнмаєра" мають ухвалити закон про, цитую "Особливий статус Донбасу". І це важливі слова. Бо поняття "Донбас" ширше, аніж поняття "тимчасово окуповані території". Донбас – це і ті території Донецької та Луганської областей, котрі відвойовані добровольцями та ЗСУ. Що це означає? А означає те, що під владу "ДНР" і "ЛНР" потраплять і ті частини Донеччини та Луганщини, котрі вони наразі не контролюють.

Під владу "ДНР" і "ЛНР" потраплять і ті частини Донеччини та Луганщини, котрі вони наразі не контролюють

Наступне — ухвалення, чи, принаймні, набуття чинності, закону "Про особливий статус Донбасу" відбудеться "після проведення там місцевих виборів". Президент сподівається, що вибори відбудуться за демократичними стандартами, за участі українських партій, ЗМІ, спостерігачів від ОБСЄ і за українським законодавством. У виборах, немає жодних сумнівів, візьмуть участь українські політичні партії: "Опозиційна платформа" Віктора Медведчука і тому подібні, так би мовити, "українські політичні партії", включаючи "Слугу народу". І саме висуванці "Опозиційної платформи" здобудуть перемогу на цих "демократичних виборах", сформувавши нові представницькі органи – нову "легітимну владу", з якою вестимуться подальші переговори. Участь українських ЗМІ – також не проблема. Телеканали Віктора Медведчука, Ріната Ахметова, Віктора Пінчука й Ігоря Коломойського "докладно і всебічно" висвітлюватимуть виборчу кампанію і хід волевиявлення. ОБСЄ сподобається.

А після цього свята демократії настане карнавал демократії – створення закону "Про особливий статус Донбасу". І це найважливіша тема, якої торкнувся Володимир Зеленський.

Президент прямо сказав: "Напишемо його разом з усім українським суспільством". Разом – це дуже добре. Разом – це дуже демократично!

Пропоную також разом будувати мости. І не має значення, що лише незначний відсоток усього українського суспільства складав іспит із теорії опору матеріалів. Громадою клепатимемо літаки. Адже всім нам ними літати. Разом визначатимемо рецептуру медпрепаратів.

Громадою клепатимемо літаки. Адже всім нам ними літати. Разом визначатимемо рецептуру медпрепаратів

Володимир Зеленський неухильно реалізує ключову вимогу "Українського вибору" Віктора Медведчука – максимально широке залучення суспільства до законотворчого та законодавчого процесу. Відтак, варто очікувати, що закон "Про особливий статус Донбасу" буде винесений на всенародне обговорення.

Питання сформулюють приблизно так: "Чи схвалюєте Ви закон про "Особливий статус Донбасу" – основу миру, злагоди та добробуту для всієї України". Результати референдуму передбачити неважко. "Українські ЗМІ" – це ті, котрими володіють Медведчук, Ахметов, Пінчук і Коломойський, – дохідливо розтлумачать українцям всю важливість ухвалення закону. Клянусь Штайнмайєром! Я не писатиму про фатальні наслідки ухвалення цього. Я вже писав про це не раз, від дня оприлюднення результатів Мінська-1.

Суть справи не змінилась. Відмінність тільки в тім, що процес, започаткований Петром Порошенком, завершує Володимир Зеленський.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі