У влади немає питань до Ахметова та Медведчука, є претензії до Саакашвілі

Це добре, що тепер в Україні новий президент. Але хочеться бачити й інші зміни

У 2017 році я ходив на мітинги. У 2018 році – ходив на мітинги. Прийшов 2019-й – і я знову на мітингові. Якого дідька?!

Серед ночі 23 червня стало відомо про відмову ЦВК у реєстрації партійного списку "Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі". При чому офіційного роз'яснення ЦВК так і не надало. Тож, 24 червня під ЦВК зібрались активісти РНС. Їх зустріли замкнена брама й зімкнуті ряди "космонавтів". А за словами Давида Сакварелідзе, все, чого вимагали представники РНС, – офіційних роз'яснень позиції ЦВК, і у разі, якщо зауваження ЦВК обґрунтовані, – можливості внести виправлення в подані документи.

Одначе, ні: аваковські орли влаштували дефіляду, а обурені актом залякування активісти РНС понад півтори години стрясали ґрати довкола ЦВК.

Наразі, коли я пишу цей текст, представників РНС допустили у високі кабінети, а близько сотні активістів таки дозволили пройти на майданчик перед ЦВК. Чим завершаться перемовини – поки-що невідомо.

Якби Геракліт став свідком сьогоднішньої події, то він ніколи не промовив би свою сакраментальну фразу: все тече, все змінюється. Бо якщо десь і тече, то не в Україні; а якщо і змінюється, то не в Україні.

У позачергових парламентських виборах братиме участь "Опозиційна платформа", яку представлятимуть Юрій Бойко, Віктор Медведчук, Наталія Королевська та інші світлі особистості. До цих людей – цієї відрижки Путіна – у ЦВК жодних претензій.

Коли я чую від Бойка–Медведчука та їхніх пригодованих журналістів слова "Надо услышать юго-восток!", то мимоволі нашорошую вуха, чи не долинає звук двигунів російських Т-90

Але є претензії до Саакашвілі.

Коли я чую від Бойка–Медведчука та їхніх пригодованих журналістів слова "Надо услышать юго-восток!", то мимоволі нашорошую вуха, чи не долинає звук двигунів російських Т-90. Бо після фрази "Надо услышать Донбасс!" по українських містах вдарили російські системи залпового вогню, а на дорогах з'явилися танки.

Але в ЦВК немає претензій до партії "Опозиційна платформа – За життя Путіна!". Немає претензій і до Медведчука, який торгує в ОРДЛО і в Україні нафтою з сибірських свердловин, приватизувати які йому люб'язно дозволив Владімір Путін.

Ні, питання є тільки до Саакашвілі.

Ані в Генпрокуратури, ані в СБУ, ані в МВС немає жодних претензій до тих правоохоронців, які натхненно і завзято виконували наказ Петра Порошенка вигнати Саакашвілі з України. Суд, визнавши, що перебування Саакашвілі за межами України було вимушеним, тим самим, фактично, визнав, що і Указ Петра Порошенка, і дії правоохоронців були протиправні. Але й нині до правоохоронців, які вчинили злочин, – жодних претензій.

А в президента Володимира Зеленського нині жодних питань до Ріната Ахметова. Схема "Роттердам+" – змова між Петром Порошенком і Ахметовим з метою наживи – протиправна. Володимир Зеленський це визнав. Та до Ахметова, який через комунальні платежі обібрав усю Україну, – жодних претензій.

До Ахметова, який через комунальні платежі обібрав усю Україну, – жодних претензій

У пана Олександра Данилюка – секретаря РНБО, й у пана Івана Баканова, який очолив антикорупційний відділ СБУ, – жодних претензій до свинарчуків, Олександра Турчинова і, звісно, Петра Порошенка, котрий, безперечно, не міг не знати про комерційні витівки свого підлеглого Олега Гладковського. Але панове Данилюк і Баканов і досі жодним словом не обмовились про корупцію в Адміністрації президента. І це попри те, що журналістське викриття подвигів Гладковського і його "молодої команди" було важливим фактором поразки Петра Порошенка на президентських виборах.

Знаєте, я не хочу ходити на мітинги. У мене є робота. Я хочу займатись улюбленою справою. А ще я хочу, щоб кожен в цій країні робив свою справу. Щоб Генеральна прокуратору ловила шахраїв. А парламент і уряд були ініціаторами системних змін у країні. І я не хочу насміхатися з Геракліта. А хочу, щоб в країні справді відбувалися зміни.

Це добре, що тепер в Україні новий президент. Але хочеться бачити й інші зміни.

Тож, коли знадобиться, я знову піду на мітинг. Бо хочеться, зрештою, бачити позитивні зрушення.

Валентин Бушанський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі