"Пряма лінія" відкрила істину про реальний рейтинг Путіна

20 років правити і так довести Росію

Напередодні 17-ї "Прямої лінії" Путіна кремлівські "аналітики" довірливо повідомляли населенню, що там, за червоними зубцями стурбовані падінням рейтингу президента. Тому в ході цієї "Прямої лінії" Путін скаже щось таке, що його рейтинг полетить в космос. Коротше, дивіться і вам відкриється.

І деяке відкриття істини, про яку багато хто підозрював, але не мав доказів, дійсно, сталося. Але це сталося не на самій "Прямій лінії" й істину сказав не Путін. Сенсаційні одкровення приніс телеканал НТВ, а точніше, трансляція "Прямої лінії" на НТВ в YouTube, де під відео були коментарі, а також лайки і дизлайки.

На момент написання цього тексту, тобто, на наступний ранок після "Прямої лінії", її подивилися в YouTube 1 мільйон 245 тисяч 658 осіб. Поставили 12 тисяч лайків і 170 тисяч дизлайків. Тобто, рейтинг підтримки Путіна в даної аудиторії - 7%. Я в курсі, що аудиторія YouTube це не вся країна, а ті 1,2 мільйона, які подивилися "Пряму лінію" на каналі НТВ в інтернеті можуть за своїми настроями відрізнятися від настроїв всього населення Росії. Проте, навіть такий "кривий вимір" більшою мірою відображає реальність, ніж догідливі "рейтинги" ВЦВГД, які здатні миттєво виростати в рази за командою з адміністрації президента.

Поставили 12 тисяч лайків і 170 тисяч дизлайків. Тобто, рейтинг підтримки Путіна в даної аудиторії - 7%

Більшу частину з майже 40 тисяч коментарів до "Прямої лінії" Путіна цитувати неможливо з тієї причини, що вони складаються виключно з тих чотирьох слів, які заборонив Роскомнагляд, а також містять прямі образи на адресу глави держави. З найбільш делікатних коментарів найчастіше зустрічаються такі: "коли ж ти нарешті ласти склеїш? Змучилися чекати", "ти вже всіх дістав, звали!", "бомж зробив більше для країни, ніж Путін", "геть режим!" і т.д. Крім того виборці бажають президенту "отруїтися самому", висловлюють намір "взяти на вила" гаранта Конституції РФ і т.д.

Що стосується самої 17-ї "Прямої лінії", то вона суттєво поступається за змістовністю коментарям. Путін слова не сказав про найбільш резонансні справи, які перебували в центрі суспільної уваги останнім часом. За чотири години "спілкування з народом" Путін жодного разу не вимовив слова "Шиєс" (люди там зібралися і чекали спілкування з президентом), "Чемодановка", "Єкатеринбург". Слово "Голунь" президент також не став брати до рота, обмежившись бридливим "цей журналіст".

Слово "Голунь" президент також не став брати до рота, обмежившись бридливим "цей журналіст"

З найбільш змістовних висловлювань Путіна можна відзначити відповідь на питання про непристойно високі зарплати чиновників і керівників держкорпорацій. Путін повідомив, що урізати їм зарплати не можна, оскільки тоді вони розбіжаться хто куди: хто піде в приватний бізнес, а хто взагалі звалить за кордон. Вважаю, що це той рідкісний випадок, коли президент РФ сказав правду, оскільки ступінь патріотизму призначених ним чиновників він знає, безсумнівно, краще за всіх. Єдине, в чому Путін помиляється, так це в тому, що його чиновники зможуть в приватному бізнесі, а, тим більше за кордоном, отримувати стільки, скільки вони мають за пазухою у російської держави. У пресі наводилися дані про те, що Міллер, Греф, Сєчин, Чубайс і Чемезов отримують в день в діапазоні від двох до одного мільйона рублів. Є сильні сумніви, що за кордоном або в приватному секторі, не пов'язаному з державою будь-хто з них зможе заробляти зіставні суми.

Міллер, Греф, Сєчин, Чубайс і Чемезов отримують в день в діапазоні від двох до одного мільйона рублів

В іншому це був "день бабака". Санкції - дурниця. Європа від них втрачає в п'ять разів більше Росії. Усі біди наші від людей, які в 1990-х "довели країну до межі розвалу держави". Коли Путіну люди скаржилися на зарплати в 10 тисяч рублів, він поблажливо пояснював, що у ввіреній йому країні таких зарплат не буває. На питання, чому падають реальні доходи, Путін терпляче пояснював співвітчизникам, що це у них обман зору. Що їх доходи насправді ростуть і вся справа в тому, що їх неправильно рахують. А інша причина цього оптичного обману, терпляче пояснював співгромадянам Путін, в тому, що люди наберуть кредитів, а потім розплачуються, і тому у них так безлюдно в гаманцях.

У мене після перегляду 17-й "Прямої лінії" питань до Путіна не було. Як, власне, їх не було і до неї, і 10 і 15 років тому. Жвавий інтерес викликали ті 7 відсотків, хто поставив лайки. Стало цікаво, хто ці люди? Втім, у 17-й "Прямій лінії" були бенефіціари. Зросли акції компанії "Яндекс", керівництво якої під виглядом питання Путіну зробило презентацію успіхів компанії. З "китової в'язниці" в Японському морі збираються звільнити двох косаток і шістьох білух. Можливо, хтось із них виживе на волі... Жителям селища в Тюменській області, у яких немає ніякої води, можливо, спорудять водопровід. Здається, нікого з вигодонабувачів не забув? А в цілому, загальне ставлення росіян до цих спецзаходів досить точно висловив коментатор під трансляцією НТВ: "20 років правити і так довести Росію...".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі