Бізнес майбутнього вже керує світом

У наш час починають зникати навіть такі важливі професії, як судді

Чи знаєте ви, якою була найпоширеніша професія 300 років тому? Ніколи не відгадаєте – факельника. Вони ходили вранці і ввечері, запалюючи і гасячи вогонь на вуличних стовпах. Їх було 300 тисяч по всій Європі. І це був величезний бізнес! Кресало, пакля, держаки, уніформа...

І де вони, ці факельники тепер? Немає.

А в наш час починають зникати навіть такі важливі професії, як судді. Нещодавно в Кембриджському університеті зібрали мільйон судових справ, проаналізували їх, і тепер будь-яка нова "справа" надходить на переробку штучного інтелекту, який, порівнявши приблизно такі ж справи, через кілька хвилин виносить вердикт.

Може залишиться з 20% суддів – для особливих справ, де буде потрібно індивідуальний підхід

Ну, може залишиться з 20% суддів – для особливих справ, де буде потрібно індивідуальний підхід.

Крім цього списку бізнесів майбутнього, в прогнозі ще 100 подібних бізнесів. До того ж це вже не просто професії, а цілий спектр умінь-знань-компетенцій ХХІ століття. Просто чудо!

Адже багато людей вже працюють не в професіях, а в проектах. А це зовсім інша справа. На жаль, світ швидко змінюється і треба встигати миттєво до нього пристосовуватися.

Питання: а чи відповідає цьому переліку бізнесів і професій наша система освіти? І якщо ні, то чи не час її розвернути обличчям у майбутнє?

Я думаю, що легко. Вже стає зрозуміло, чому, як і навіщо вчити. Щоб згодом не потрапити в чорну діру безпросвітності і лузерства, а навпаки – багато знати, вміти і коштувати дорого!

Треба вивчати не тільки предмети, але й опановувати найактуальніші компетенції

Тому що треба вивчати не тільки предмети, але й опановувати найактуальніші компетенції. А також не забувати виховувати в собі хороший характер, пам'ять, комунікації, і навіть прокладати шлях до своїх мрій.

Ось цим шляхом і йде реформа освіти в світі. Нам би не відстати.

Думаю, що не відстанемо. Уже набираємо швидкість. Головне, що вже зрозуміло, куди прагнути, як, з ким, де і навіщо.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі