Інквізиторам всюди ввижались відьми, а російським правоохоронцям – екстремісти

Чекісти продовжують хапати членів "Хізб ут-Тахрір"

Інквізитору Генріху Крамеру всюди ввижалися відьми. Він хвалився, що особисто відправив на вогнище понад двісті служниць Сатани, а в 1486 році написав посібник з викорінення відьом, який так і називається: "Молот відьом".

Російським правоохоронцям скрізь ввижаються екстремісти. Для їх викорінення створені закони, за якими екстремістом можна визнати будь-яку людину, а будь-яку організацію - екстремістською.

У Москві співробітники карного розшуку прийшли в офіс партії "Яблоко" і почали шукати екстремістську літературу. Як пояснили оперативники, в службу "02" надійшов дзвінок про те, що в "Яблоке" поширюється екстремістська література. Цікаво, от якщо в "02" подзвонять і скажуть, що екстремізмом займаються в Кремлі, Держдумі або в Храмі Христа Спасителя, співробітники карного розшуку туди теж прийдуть?

Якщо в "02" подзвонять і скажуть, що екстремізмом займаються в Кремлі, Держдумі або в Храмі Христа Спасителя, співробітники карного розшуку туди теж прийдуть?

Як пояснив колишній глава московського "Яблока" Сергій Мітрохін, в паперах, які показали співробітники карного розшуку фігурувало слово "реновація", а документи, виявлені в московському офісі партії "Яблоко", які вилучили оперативники, в основному стосувалися яблучного протесту проти реновації. Сергій Мітрохін пояснив "МБХ медиа", що він поки не знає, "що в реновації екстремістського", а молодший оперуповноважений Дуплякін, який керував операцією, йому смисл пояснити відмовився.

У цей же день співробітники ФСБ шукали відьо... в сенсі, екстремістів в окупованому Криму. З цією метою чекісти провели обшуки в будинках кримських татар, підозрюваних у зв'язках з сатан... тобто з організацією "Хізб ут-Тахрір", яку в Росії вважають терористичною і забороняють, хоча майже в усіх країнах Європи і США ця організація такою не вважається, а прикладів терактів, організованих цими "терористами" ніхто назвати не може. За вельми поважної причини. Просто їх не було. В результаті спецоперації затримали 20 кримських татар, яких ФСБ оголосила ватажками терористичної організації.

Прикладів терактів, організованих "Хізб ут-Тахрір", ніхто назвати не може. За вельми поважної причини. Просто їх не було

"Хізб ут-Тахрір" за рішенням Верховного суду РФ в 2003 році визнана терористичною організацією і заборонена в Росії з двох причин: по-перше, члени цієї організації нетерпимі до інших релігій, а по-друге, ведуть войовничу пропаганду. З цих же підстав варто було би заборонити РПЦ, оскільки члени гундяївської секти вкрай нетерпимі, наприклад, до єговістів, а вже характер їх пропаганди назвати мирним досить складно. Заборона "Хізб ут-Тахрір" всі ці роки викликає протест у експертів з ісламу і правозахисників, але Верховний суд свого рішення не скасовує, а чекісти продовжують хапати членів цієї організації, оголошувати їх терористами і відправляти на тривалі терміни...

Російських правоохоронців ріднить з інквізитором і автором "Молота відьом" Генріхом Крамером ще одна обставина. За кілька років до написання свого видатного трактату Крамера заарештували за розтрату грошей, виручених від продажу індульгенцій. Тобто, цей палкий християнин в своїх працях, спрямованих на остаточне вирішення відьомського питання, не забував про себе і крав помаленьку у божої церкви.

Російські правоохоронці при нагоді завжди готові за винагороду видати грішникові "індульгенцію", а нальоти на "Яблоко" в Москві або на "Хізб ут-Тахрір" роблять заради галочки в графі "боротьби з екстремізмом"

Російські правоохоронці теж при нагоді завжди готові за винагороду видати грішникові "індульгенцію", а нальоти на "Яблоко" в Москві або на "Хізб ут-Тахрір" роблять заради галочки в графі "боротьби з екстремізмом"...

З моменту написання "Молота відьом" минуло більше п'яти століть. А психологія інквізиторів практично не змінилася...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі