Вибори перетворюються на якусь чортівню, що загрожує Україні загибеллю

Чим закінчилися жарти на Донбасі і над ким там, зрештою, посміялися?

Днями мені зателефонував читач, заклопотаний виборчими процесами та їхніми наслідками для України. Йшлося про "балаганну" кількість кандидатів у президенти. Якщо так піде й далі, то скоро претендентів будуть сотні, вони створять колосальний інформаційний галас, що зводить до мінімуму можливість зробити правильний вибір. Загалом, знову все та ж проблема виборчих фільтрів. Читач запропонував зобов'язати претендентів володіти двома іноземними мовами.

Навіщо? Досить, щоб ця публіка написала диктант з української мови. Понад 80% відразу відсіється. 2,5 мільйона гривень внеску особи, що бажає реєструватися на виборах президента, фільтром бути не можуть. Це приблизно 100 тисяч доларів, сума - посильна для середньої руки бізнесмена й абсолютно смішна для олігархів. Свого часу потрібно було зібрати, здається, два мільйони підписів. Може є сенс до цього повернуться? Така норма вимагає наявності реальних низових структур на місцях, а якщо почнуть підписи купувати, то за політичної волі можна посадити або зняти з виборів, - пише Ігор Лосєв для видання "День".

Досить, щоб ця публіка написала диктант з української мови. Понад 80% відразу відсіється

Наші вибори перетворюються на якусь чортівню, що загрожує країні загибеллю.

Вибори під час війни є смертельно небезпечними для Української держави.

У нас не політика, а провінційний цирк. Тимошенко заявила, що підвищить середню зарплатню в країні до однієї тисячі доларів США. Це десь 28 тисяч гривень. Питання: де вона гроші візьме? Путін дасть? Януковичу він уже давав.

У Маріуполі Ляшко отримав звання "Почесного іллічівця" ("Завод імені Ілліча", який нині начебто належить до "імперії" Ахметова). Це про багато що свідчить - чужі там не ходять. А як уміє Валерійович пристрасно проклинати олігархів, обіцяти їм "страти єгипетські", нещодавно навіть смертної кари зажадав для корупціонерів. І ще раз підтвердив, що наша політика - цирк.

Тарута пропонує запровадити три державні мови: російську, українську й англійську. Треба б ще і "донбасівську". "В ім'я єдності" закликає зняти питання мови, культури, історії. Тобто, за його словами, потрібно вилучити все, що робить Україну Україною. Типова пропозиція для русифікованої людини, дуже далекої від розуміння феномену української нації та держави.

Об'єднувати країну без української мови, культури, історії й ідентичності означає об'єднувати на порожньому місці, будувати державну будівлю на піску

Об'єднувати країну без української мови, культури, історії й ідентичності означає об'єднувати на порожньому місці, будувати державну будівлю на піску. Так робив Кучма, він на 10 років забезпечив собі стабільне президентське існування, за яке Україна розплатилася трагедією 2014 року.

Деякі прихильники Зеленського збираються голосувати за нього "по приколу", тобто хочуть пожартувати, показати дулю Україні. Нехай подивляться, чим закінчилися жарти на Донбасі і над ким там, зрештою, посміялися. Наступний удар грабель по безглуздому лобу може й половину черепа знести. Серед тих 1,5 мільйона людей, які були змушені тікати з Донбасу, теж, напевно, були, жартівники.

Текст скорочено

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі