Досить загравати з тими, хто ненавидить Україну

"Ласкаве" ставлення негайно провокує нахабство

З 16 січня обслуговуючий персонал у кафе, ресторанах, магазинах мав перейти на українську мову.

Звісно, як завжди, сунула в українські справи свого носа "велика і духовна" — Держдума РФ засудила закон України про українську мову. Мене багато років дивувала й дивує ірраціональна глибока впевненість Росії та її населення у своєму більш ніж сумнівному "праві" вирішувати долі інших країн і народів, - пише Ігор Лосєв для видання "День".

Навіщо ухвалили такий закон? Для того, щоб покінчити з багатовіковою мовною дискримінацією українців в Україні. Дійсно. Хіба відмова обслуговувати українською мовою того, хто цією мовою розмовляє, не є порушенням прав людини і громадянина, тим паче на його етнічній Батьківщини? Тим паче там, де ця мова є державною. Політика українізації в Україні є правильною й життєво необхідною. Ще стародавні римляни стверджували: "Чия мова — того й влада". У нас, судячи з усього, влада значною мірою продовжує залишатися неукраїнською, що змушує турбуватися й переживати за долю української держави.

Українізацію слід проводити серйозно, тобто жорстко й відповідально. Потрібно допомагати всім, хто хоче освоїти українську мову.

Українізацію слід проводити серйозно, тобто жорстко й відповідально

А перед явними ворогами України метати бісер не слід. Ми вже неодноразово спостерігали, як при жорсткій позиції української держави п'ята колона Кремля, люди з колонізаторський мисленням завжди відступали. А от "ласкаве" ставлення до них негайно провокує з їхнього боку нахабство й агресивність. Досить загравати й плазувати перед тими, хто ненавидить Україну й хоче завжди бачити її в колоніальному стані.

Ми живемо в 2021 році, коли влітку відзначатимемо 30-річчя незалежності України. За 30 років можна вивчити не те що українську мову, а навіть китайську з її пекінським, кантонським і шанхайським діалектами.

Неволодіння ж українською сьогодні — це або крайня ступінь нездатності, або небажання внаслідок свідомої політичної позиції, в даному випадку — антиукраїнської.

Але боротьба у сфері мови та конкретно закону, про який йдеться, ще не закінчена. Прокремлівські сили у Верховній Раді роблять усе, щоб не допустити санкцій за невиконання закону, тобто перетворити закон на пустушку. Саме на цьому ґрунті може оформитися союз між "Слугою народу" й ОПЗЖ.

Текст скорочено

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі