Європа й США можуть пережити популістів, а Україна – ні

Запасу міцності немає. Не побудували ще

В принципі, Україна йде цілком у світових трендах. У всьому світі до влади то тут, то там приходять абсолютні клоуни-популісти. По всій планеті. Так що в цьому плані так, Україна - цілком собі Європа.

Але якщо, скажімо, у держави в Америці було триста років, щоб її не зміг розвалити навіть Трамп, то в України не було ще нічого. Навіть фундамент державності ще не заклали. Поки лише тільки стратегія визначена.

І якщо клоун-популіст не зміг розвалити Штати навіть із шатдауном, звільненнями всіх адекватних з адміністрації, уряду, ЦРУ, Пентагону, з судами по втручанню Росії, з Помпео і Манафортом, з розкриттям пошти Держсекретаря, з "рашою тудей", хакерами з Fancy Bear та інше, то розвалити державу в Україні, яка лише щойно почала будуватися, будь-який клоун-популіст зможе у два рахунки. Я думаю, знадобиться півтора року, два. А тим паче з такою підтримкою.

Якщо у держави в Америці було триста років, щоб її не зміг розвалити навіть Трамп, то в України не було ще нічого

Німеччина з Францією можуть - поки ще можуть - дозволити собі експерименти з вибором будь-яких популістів і допуску будь-яких ідіотів до управління країною. Англія може дозволити собі будь-які експерименти зі струсом політичної системи. Там цей замок взагалі з часів Хартії вольностей будували. Вісімсот років. По цеглинці.

В України такого запасу міцності немає. Не побудували ще.

А потім сусід, що нависає з півночі танковими армадам, втомлено посміхнеться, сплюне, закриє кришку баштового люка і дасть команду висуватися...

З Францією в цьому випадку нічого не буде. Поки що. І зі Штатами. А ось з Україною...

А так, в плані любові до популістів уже Європа.

Тільки, як бачимо, є гігантське "але".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі