Російські війська зайняли авіабазу США в Нігері

Росія посилює свій вплив на африканському континенті: в хід ідуть зброя, воєнні перевороти та підступи. США це стерплять?

Російські військові увійшли на територію авіабази в Нігері, де розміщено американських солдатів. Це стало наслідком рішення нігерської хунти вигнати із країни американські збройні сили. Про це повідомляє Reuters із посиланням на високопоставленого службовця міністерства оборони США.

Військові, що захопили владу в країні, зажадали від Вашингтона вивести з Нігеру військовий контингент, що становить майже 1000 осіб

Військові, що захопили владу в країні, зажадали від Вашингтона вивести з Нігеру військовий контингент, що становить майже 1000 осіб. За словами джерела Reuters, йдеться про авіабазу 101, що знаходиться поряд з міжнародним аеропортом Діорі Хамані в Ніамеї, столиці Нігеру. Російські солдати знаходяться в окремому ангарі, зіткнень між ними та американцями не було. Те саме джерело назвало ситуацію "не дуже гарною, але в короткостроковій перспективі керованою".

Ані нігерійське, ні російське диппредставництва у Вашингтоні поки не коментували подію. У середині березня влада Нігеру скасувала угоду 2012 року про військову співпрацю зі США, оголосивши, що вона була "нав'язана" Вашингтоном. Після цього почалися розробки плану щодо виведення американських військ із країни. Об Штати ноги витирають вже просто всі, кому не ліньки...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі