"Бандерівці" виявилися не кровожерливими. Довелося наймати поляків

Як Росія розпалює ворожнечу на Закарпатті

Важливі новини приходять з Польщі. Там зараз судять польських радикалів, які в лютому 2018 року підпалили угорський культурний центр в Ужгороді і намагалися звалити підпал на українських націоналістів. У ході процесу один з обвинувачених назвав замовника підпалу - ним виявився німецький журналіст Мануель Оксенрайтер. Він відомий своїми симпатіями до Росії, підтримує ЛДНР і часто виступає на російських телеканалах. Оксенрайтер також працює консультантом депутата німецького парламенту Маркуса Фронмайера з ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини", яка займає відверто прокремлівську позицію.

"Усі дії були здійснені згідно з чіткими інструкціями Мануеля Оксенрайтера. Моєї ініціативи в цьому не було. Основною метою було не розпалити міжнаціональну ворожнечу, а скомпрометувати "українських бандерівців", - заявив у суді обвинувачений в підпалі поляк Міхал Прокопович.

Звучить, як сценарій якогось низькопробного бойовика або чорної комедії. Але це факт. Помічник німецького депутата заплатив гроші польським радикалам за підпал угорського офісу в Ужгороді.

Помічник депутата парламенту країни ЄС найняв громадян іншої країни ЄС, щоб скоїти напад на громадян третьої країни ЄС

У цій історії прекрасно все. "Кровожерливі бандерівці" виявилися недостатньо кровожерливими, тому всі злочини довелося здійснювати за них провокаторам з інших країн. Навіщо було наймати саме поляків - не зрозуміло. Виконавців можна було знайти в Україні. Тоді встановити замовника було б складніше, а резонанс був би куди менший. Але Росія, мабуть, давно поставила собі за мету зібрати інтернаціонал ідіотів за кордоном. Тому організацію провокації в Україні доручили громадянам Євросоюзу. І тепер розгортається грандіозний скандал. Виходить, що помічник депутата парламенту країни ЄС найняв громадян іншої країни ЄС, щоб скоїти напад на громадян третьої країни ЄС.

Яку мету переслідували - зрозуміло. Стравити народи, що проживають на Закарпатті. Спровокувати угорців на відповідні радикальні дії. Створити міжнаціональний конфлікт, який потенційно міг призвести до насильства, заворушень і вбивств. Що б там не казали палії в суді - їх дії могли мати саме такі наслідки. Організатори провокації намагалися підштовхнути регіон до кровопролиття.

Виходить, що Росія, яка весь час наполягає, що захищає жителів Донбасу від карателів і хунти, насправді за допомогою своїх провокаторів сама навмисно провокує в Україні насильство і війну. А Мануель Оксенрайтер, який регулярно приїжджає в Донецьк і Луганськ, умудряється одночасно жаліти "жертв кривавої хунти", які страждають від війни, і розпалювати насильство в мирному регіоні на іншому кінці України.

Злочини, які приписуються "українським нацистам", насправді роблять проросійські "антифашисти" і друзі ЛДНР. Треба ж, яка несподіванка!

Злочини, які приписуються "українським нацистам", насправді роблять проросійські "антифашисти" і друзі ЛДНР. Треба ж, яка несподіванка! Щось мені це нагадує... О так, загадкові мінометні обстріли мирних кварталів Луганська і Донецька в 2014-2015 роках. Тоді теж все списували на "невловимі бандерівські ДРГ", які вільно роз'їжджають містами на сміттєвозах та спеціально вбивають жителів Донбасу заради розваги. Правда за всю війну жодну ДРГ так і не спіймали. А пізніше знайшлися люди, які підтвердили, що самі ж бойовики ЛНР і ДНР ці обстріли і здійснювали.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі