Путіну боляче дивитись на Донбас. Бомбив і плакав?

Цинічні і мерзенні заяви Путіна про Донбас із обіцянками навести тут порядок. За 10 років не встиг?

Путін зробив чергову цинічну заяву, цього разу - на з'їзді російських промисловців і підприємців. Мовляв, йому боляче дивитися на страждання жителів Донбасу. Яких, нагадаємо, десятий рік підряд жорстоко вбиває і грабує його армія. Кремлівський карлик подякував мешканцям розгромлених територій за їхнє довготерпіння до тих випробувань, які вони проходять з 2014 року. Дійсно - перетворив квітучий промисловий регіон на резервацію, скинув населення у злидні - і тепер дивується, що вони все терплять.

"Просто в голові не вкладається", - заявляє людина, яка спочатку заповнила Донбас російськими диверсантами на чолі з Ігорем Гіркіним, потім завела туди танки, а в останні роки - зрівнює із землею за допомогою килимових бомбардувань колись квітучі Часів Яр, Авдіївку, Бахмут. "Боляче на це дивитись, але ми наведемо тут порядок", - резюмує Путін. Цікаво, про який порядок він говорить? Росія контролює більшу частину регіону з 2014 року. І за цей час один із найбільших мегаполісів України Донецьк перетворився на злиденну діру, де вода буває двічі на тиждень, сміття практично не вивозиться, транспорт ходить з перебоями, а половина населення - від такого "порядку" просто втекла.

Промисловість на окупованих територіях була практично знищена або вивезена, більшість шахт розграбовані. А зараз міністр енергетики РФ заявляє - із тих 33 шахт, що лишилися, більшість планують закрити. Мало того - місцеве населення на окупованих територіях абсолютно безправне: тут не діють ані суди, ні поліція. Будь-кого російські бойовики можуть зловити, пограбувати, кинути на підвал і катувати роками. Якскравий приклад - американський громадянин Рассел Бентлі, який вирушив на Донбас воювати за "русскій мір". Нещодавно його викрали і вбили. Жодні прохання родичів розібратися з цим питанням і покарати винних - почуті не були. І Бентлі - був досить медійною персоною. Що вже казати про тисячі невідомих цивільних, які просто зникли, і на яких російській владі байдуже.

Саме це і є російський порядок, який Путін наводить на Донбасі. В Україні немає більш злиденного, зруйнованого, нещасного і занедбаного регіону, аніж той, куди Путін приніс свій порядок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі