Військовий парад варто проводити не в Києві, а в Маріуполі чи Слов'янську

Військовий парад - це абсолютно імперське дійство

Раптово, серед білого дня закрили Басейну, Еспланадну, частину Сагайдачного і всі в'їзди до Хрещатика. Власне і Хрещатик теж. Причина - репетиція військового параду.

Навіщо потрібен цей парад? Який в ньому сенс? Для чого в 2018 році ця помпезна акція, притаманна в основному тоталітарним режимам? Чим хвалитися? Навіщо нам ракети, якщо Київ клеїть ласти від дощу? Невже у сучасної та освіченої людини видовище проїзду техніки і синхронно-крокуючих солдат може викликати будь-які емоції?\

Відколи Україна стала імперією?

Військовий парад - це карго-культ по совку. Це абсолютно імперське дійство, демонстрація сили імперії. Відколи Україна стала імперією?

Сучасне суспільство має вміти переосмислювати принципи свого розвитку. Робити це не на основі дотримання старих культів і нікому не потрібних традицій, а за рахунок пошуку нових форм суспільної підтримки. Цим воно відрізняється від несучасного, архаїчного суспільства.

Не бачу проявів реальної гордості за славу ВСУ, коли дивлюся на генералів і чиновників

Я до Збройних сил України ставлюся з великою повагою і вдячністю. Вони захищають в тому числі і мене, і мою сім'ю. Ніде і ніколи не давав приводу сумніватися в зворотному. Але я проти військових парадів, які несуть в собі чергову спробу відвернути увагу суспільства від реальних проблем. Не бачу проявів реальної гордості за славу ВСУ, коли дивлюся на генералів і чиновників, що стоять на трибунах в стилі політбюро СРСР. Вони або ж частина з них в цей же час краде - у першу чергу у тих, хто крокує або проїжджає під ними. І мене дико дратує, коли для репетиції параду перекривають центр Києва, влаштовуючи цілковитий треш на центральних вулицях.

Якщо вже на те пішло і так потрібен парад - нехай його проведуть в Маріуполі або Слов'янську. Тільки без понтів і маршів, але з трансляцією по всіх ТВ-каналах - як послання тим, хто прийшов до нас з війною. Тоді це буде доречно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі