Потрібно готувати судовий позов до комунальних служб Києва

Кожен має займатися своєю справою

25 липня мені випала нагода вбрід переходити проспект Перемоги. Підземний перехід біля метро Політехнічний інститут був затоплений. Залило торговельні точки з продажу квітів і крамниці в підземному переході. Навіть важко уявити, яких збитків зазнали власники крамниць!

Представник Київської міської адміністрації заявив: у місті аномальні зливи. Та невже? Учора таки представник метеорологічної служби повідомив, що такі дощі для Києва в середині літа – норма. Справа не в дощах, справа у некомпетентності помноженій на безвідповідальність.

Справа не в дощах, справа у некомпетентності помноженій на безвідповідальність

Коли Київ обирав Віталія Кличка мером, то повівся на його дешеві слова: я жив у чудових містах Європи і США; я зроблю Київ європейським містом. Що ж, результат ми бачимо.

Які важливі проблеми розвитку міста були вирішені Віталієм Кличком?

Як щодо поліпшення транспортної ситуації? Чимало міських вулиць просто закриті для транспорту, починаючи з Банкової, яка за президентства Леоніда Кучми була відкрита для пішоходів.

Чи вирішено питання з ярусними парковками? Ні. Припарковані автівки перегороджують цілі смуги.

Що зроблено для того, щоб перейняти китайський досвід, де електротаксі витісняють бензинові та дизельні таксі? Нічого.

Чи вирішено питання роздільного збирання сміття? Ні.

Чи вирішено питання з утилізацією сміття? Ні.

Що зроблено, для подолання монополій у сфері постачання житлово-комунальних послуг? А нічого.

Які успіхи в районуванні й збереженні архітектурної спадщини Києва? Що зроблено для порятунку безцінного історичного ландшафту міста? Нічого.

Віталій Кличко – некомпетентний. І, вочевидь, перейматися долею міста він не збирається. Це його вибір. І, думаю, його вибір потрібно поважати. А отже, треба ставити питання про довіру мерові Києва.

Віталій Кличко – видатний спортсмен, який уславив Україну. Одначе, управління містом-мільйонником і бокс, як з'ясувалося, – не одне й те саме.

Гарний комік не обов'язково зможе стати гарним президентом. І, либонь, це правило поширюється і на найкращих рок-музикантів

І до речі, певен, що ця ситуація – чудовий натяк: гарний комік не обов'язково зможе стати гарним президентом. І, либонь, це правило поширюється і на найкращих рок-музикантів. Нагадувати про це банально, але доводиться: кожен має займатися своєю справою.

А тепер про найважливіше: чиновників, зокрема комунальні служби, потрібно ставити на місце. Підтоплення Києва – це наслідок не негоди, а недбалості, невиконання своїх обов'язків комунальними службами. Переконаний у тому, що власники крамниць, які зазнали збитків, мають підготувати колективний позов до суду і вимагати від комунальних служб відшкодувань. Гадаю, такий судовий позов змусить їх або виконувати свої обов'язки, або звільнити свої теплі місця для осіб, які здатні навести лад у місті.

Валентин Бушанський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі