Убогість інфраструктурних відомств досягла апогею

Параліч розвитку

Ескалатор на Дарницькому залізничному вокзалі передає привіт ескалатору на Київському вокзалі. І повідомляє, що реформа Укрзалізниці діє та триває, навіть незважаючи на практичну відсутність будь-яких результатів. Навіщо щось лагодити, якщо можна парканом обгородити і табличку повісити: "Самі винні".

Убогість наших інфраструктурних відомств, які не в змозі ні полагодити старе, ні побудувати нічого нового - фактично досягла свого апогею. Створені в СРСР метро, ескалатори, трамваї, світлофори, мости, підземні переходи, ліфти і водопровідні труби - все це з роками руйнується, ламається. І нічого нового натомість немає. І справа тут не в безгрошів'ї і навіть не в корупції, а в паралічі розвитку.

Навіщо щось лагодити, якщо можна парканом обгородити і табличку повісити: "Самі винні"

Було б смішно, якби не було так сумно. І страшно. Якщо завтра трапиться якась техногенна катастрофа. Дамбу прорве. Міст розвалиться. Метро провалиться. Не дай Бог таке, звичайно. Але ж якщо не можуть полагодити навіть найпростіші речі, що можна сказати про складні. Пишуть, що фахівців, які вміють підтримувати все це добро - практично не залишилося. Всі виїхали. Так, а нам що робити тепер? Пісні співати? Або самим лагодити? "Душею країну ми любимо, але водогін полагодити не можемо. Ви вже вибачайте. Так що далі як-небудь самі".

Самі - це як? Адже є межа самостійності. До чого тоді весь цей цирк з муніципалітетами, державними відомствами, ЖЕКами, виборами в кінці кінців. Невже не очевидно, що сучасна держава - це не про патріотизм на тлі розваленої інфраструктури, а про забезпечення і підтримання порядку в стосунках між своїми громадянами, що спирається на правила. А податки - це не про узаконене кришування лохів, а про засоби на виконання державою її функцій. Де в багаторічній історії з ескалаторами є виконання функцій держави?

Лагодьте, міняйте, шукайте варіанти рішень. Тут уже навіть не голос розуму повинен працювати, а рефлекс самозбереження

Скажете, що відремонтувати ескалатор неможливо, тому що останній фахівець, що вміє це робити, поїхав на заробітки в Італію. Так купіть новий. Нема грошей? Продайте тепловоз. Але зробіть що-небудь, а не сидіть в овочевому заціпенінні. Рухайтеся. Лагодьте, міняйте, шукайте варіанти рішень. Тут уже навіть не голос розуму повинен працювати, а рефлекс самозбереження.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі