Чим зручний владі візовий режим з РФ

Введення візового режиму – така ж страшилка для росіян, як і обіцянки Порошенка ввести воєнний стан в разі загострення на фронті

Запровадження візового режиму з точки зору зворотньої реакції суспільства для влади навіть безпечніший крок, ніж заборона російських компаній вкупі з їх програмним мотлохом. Адже в Росію їздять менше людей, ніж сидять в "Однокласниках". Ну, і ті хто їздять в Росію, напевно в соцмережах виступають небагато, та й на протести не всі підуть.

А ось чи буде у них причина протестувати – хтозна. Одна справа, якщо Росія у відповідь захоче залишатися "відкритою для громадян братнього українського народу" і не запровадить дзеркально візовий режим. Але чомусь здається, що уникнути цього кроку у відповідь Росія не зможе. А громадяни України будуть змушені вишикуватись у черги при російських консульствах в Україні, підстави для існування яких благородно продовжує створювати українська влада.

Без розірвання дипломатичних відносин, хоч би що вигадувала влада – сприйматиметься як напівкрок

У цьому вся суть моменту. Без розірвання дипломатичних відносин, хоч би що вигадувала влада – сприйматиметься як напівкрок. Як вигадка, щоб приховати політичну неспроможність.

Введення візового режиму стане черговою спробою української влади грати на настроях найбільш політично активних громадян, патріотів. Критикувати цей крок буде важко, бо він ніби в правильному напрямку. Але підтримати і виправдати його буде ще важче. Стану війни повною мірою може відповідати не візовий режим, а заборона на подорожі між Україною та РФ, окрім випадків, де є згода українських спецслужб.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі