Дональд Трамп лідирує на виборах в Росії

У російських ЗМІ тема президентських виборів у США витіснила вибори до Держдуми РФ

Росіяни, які все-таки прийдуть 18 вересня (вибори до Держдуми РФ. - ред.) на виборчі дільниці, незважаючи на всі зусилля Кремля, спрямовані на зниження явки, будуть здивовані і вкрай засмучені тим, що не знайдуть у своїх бюлетенях Дональда Трампа.

Завдяки телебаченню за останні місяці цей великий чоловік увійшов у кожен російський будинок, у кожну сім'ю. Став для мільйонів громадян Росії рідним і близьким. "Правильний пацан, хоч і піндос (американець. - ред.)!", - схвально киває житель російської глибинки, дізнавшись з новин, як Трамп хвалить Путіна, і схвально тицяє татуйованим пальцем в телевізор. "Тільки б нашого Трампушку тамтешні бандюки не образили! Адже він один там такий, наш заступник", - гірко зітхає пенсіонерка і лагідно гладить зморшкуватою рукою зображення Трампа в зомбоящику.

"Чи уб'ють Трампа?" - таке питання прикрасило студію Дмитра Кисельова під час недільного ефіру "Вести недели" від 11 вересня. Сюжет про президентські вибори в США як зазвичай, був набагато довший, ніж час, який російське телебачення приділяє виборам у Держдуму до яких залишилося кілька днів. Американські вибори висвітлюються в Росії у стилістиці міфу. Персонажі чітко розділені на сакральних та профанних. Картинка строго чорно-біла, без напівтонів: в Дональда Трампа - все прекрасно, в Хілларі Клінтон - жахливо. "Подряпини на Трампі - затягуються, а пробоїни на Клінтон - ростуть вглиб і вшир", - так Кисельов коментує підсумки битви компроматів на виборах в США.

У російському телевізорі Трамп уже переміг

У російському телевізорі Трамп уже переміг. Так, принаймні, представляє ситуацію Кисельов. Наводить дані опитувань де Трамп випереджає Клінтон. Це взагалі окрема історія. Оскільки Кремль не може знищити американські соціологічні компанії, як це зробили з "Левада-центром", тому доводиться брехати і пересмикувати. Усі російські ЗМІ пишуть, що Трамп випереджає суперницю на два пункти. Якщо ж зазирнути на американські сайти з опитуваннями, побачимо прямо протилежну картину. Сайт RealClearPolitics: Клінтон - 46,1%, Трамп - 43,8%; сайт Трекер NYT: Клінтон - 44%, Трамп - 41%; сайт Pollsters: Клінтон - 46,1%; Трамп - 42,3%.

Оскільки у Кисельова Трамп впевнено перемагає, його неодмінно вб'ють. Це він оголосив у своїй програмі. І навів довгий список замахів та вбивств американських президентів. Тактика брехні у Кисельова, в даному випадку, безпрограшна. Адже якщо Трамп програє, що сподіваємося більш ймовірно, то і вбивати його нема чого. Значить, і Кисельова не зможуть спіймати на брехні. Зате можна буде ще кілька років волати про нечесні американські вибори і нелегітимного заокеанського президента. А якщо Трамп переможе, що, на жаль, неможливо повністю виключити, то за всенародною радістю, хто згадуватиме про його страшилки?

Якщо Трамп - це Іван-царевич, то Клінтон - типова Баба-Яга

Що стосується Хілларі Клінтон, їй в російських ЗМІ приділяється не менша увага. Але якщо Трамп - це Іван-царевич, то Клінтон - типова Баба-Яга. Тільки російська, незважаючи на вік, на здоров'я не скаржиться, а Клінтон, судячи з того, що про неї пишуть російські ЗМІ, вже двома ногами в могилі. Чіпляється за життя виключно з шкідливості, прагнучи реалізувати єдину свою мрію - погубити Росію.

Усі сюжети про Клінтон в російських ЗМІ нагадують шматки з Медичної енциклопедії з невеликими вкрапленнями елементів публіцистики. Найбільше їх було у Кисельова. Коли від вихвалянь Трампа він перейшов до паплюження Клінтон, позаду на стіні студії з'явився напис: "Кашель Клінтон трясе Білий дім". І Кисельов цілих п'ять хвилин - величезний час в федеральному ефірі в прайм-тайм! - розповідав про особливості пневмонії Клінтон.

На сайті головного державного інформагентства "РИА Новости" тема президентських виборів в США домінує. Відтіснила не тільки такі дрібниці, як вибори до російської Думи, але і війну в Сирії, відносини з Україною, проблеми корупції. "Лікар Клінтон розповів про її "душевний стан", - під таким заголовком вийшла стаття в "РИА Новости", яка детально описує стан здоров'я Клінтон. "Згідно з висновком лікаря у неї незаразна бактеріальна форма пневмонії. Для лікування прописаний курс антибіотиків на 10 днів", - дбайливо інформує росіян агентство.

Оглядач Дмитро Косирев у зв'язку з виборами вирішив згадати про Барака Обаму. У публікації: "Не той телеканал: чому Обама відмовляє Трампу в праві на інтерв'ю", він порівнює Обаму зі сталінськими катами: прокурором Андрієм Вишинським і "залізним наркомом" Миколою Єжовим. На думку Косирева, Обама, який констатував, що Трамп своїм виступом на пропагандистському телеканалі Russia Today, продемонстрував симпатії Путіну, виступив у стилістиці Вишинського, Єжова і Мао. Залишилося дізнатися у Косирева, чи встигне Обама до кінця свого президентського терміну влаштувати одночасно Великий терор і Культурну революцію.

Але лідер в агітації росіян за Трампа і проти Клінтон - письменник Михайло Веллер. На вівтар американських виборів він поклав весь свій темперамент і літературний дар. Про те, який чудовий Трамп і яка жахлива Клінтон Веллер може говорити цілодобово. Наприклад, ефір "Особливої думки" на "Эхо Москва" від 9 вересня Веллер присвятив аналізу анатомії і фізіології Клінтон.

"У Хілларі слуховий апарат!", - радісно нашіптує Веллер слухачам "Эхо". І додає: "Ма-а-ленький такий апаратик, який замаскований під перлинку, щоб їй було краще чути, моя дитино".

Через кілька секунд новий компромат на ненависного кандидата: "У неї три чи чотири струси мозку. Яке президентство?". Ну, і взагалі: "Клінтон сама по собі не існує"... За рівнем стервозності та нахабства агітації проти Клінтон, письменник Веллер далеко обійшов Кисельова і навіть класика цього жанру, Сергія Доренка. Той обмежувався демонстрацією в ефірі рентгенівського знімку суглоба Примакова, а Веллер підходить комплексно. Надає своїм читачам і слухачам детальні подробиці клінічного обстеження всього організму Клінтон.

Маю свою версію, чому Кремлю та всій російській інформаційній машині від Кисельова до Веллера, такий дорогий Трамп і ненависна Клінтон. Справа не в тому, що Трамп обіцяє любити Путіна і здати йому на поталу Україну з країнами Балтії. Навіть більшість аудиторії "РИА Новости" в опитуванні на сайті цього видання, вважає, що в разі перемоги Трампа, він, швидше за все, не буде проводити проросійську політику.

Для більшості росіян, головна функція президента США, те, заради чого його обирають американці - це псувати життя росіянам

Справа в тому, що для більшості росіян, головна функція президента США, те, заради чого його і обирають американці - це псувати життя росіянам. Робити дрібні капості: підвищувати ціни, знижувати зарплати, обвалювати рубль, але основне - мочитися у під'їздах і ліфтах.

Тепер давайте порівняємо потенціал Клінтон і Трампа. Навіть з точки зору антропометрії: зріст Трампа - 191 см, вага - 90 кг; зріст Клінтон - 165 см, вага - 60 кг. Тепер уявіть обсяг завдань, які стоять перед американським президентом, враховуючи, що в одній Московської області 470 тисяч житлових будинків, а наприклад, в Краснодарському краї їх взагалі більше мільйона. Ну і як буде справлятися з головною функцією Хілларі Клінтон зі своїми струсами, слуховим апаратом і пневмонією? Особливо, якщо врахувати, що дами взагалі для цього пристосовані набагато гірше. Так що вся надія виключно на Трампа!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі