Вінок для Плотницького

В суботу я сильно потратився. Ну не так, щоб вже дуже багато витратив, але вже шкодую. Шкодую, бо замість якійсь дитині на морозиво дати, купив вінок для Плотницького. А напис який печальний написали: "Я довго тебе чекала. Українська земля". А воно ж тільки контужене! І толку?

В тому ЛНР і так половина контужених на всю голову. Ще трохи доконтузили. Добре, що знайшов ще способу як відправити, може для Захарченка згодиться ще цього місяця. Я почекаю...

В неті йде жвава полеміка: хто замовник? хто виконавець? Вималювалось кілька версій. Перша: Плотницького хотів ліквідувати кремлівський режим. Може забагато крав, напевно забагато знає. Але на прикладі Дрьомова, Мозгового ми вже знаємо: злобний карлик по дрібних цілях не промахується. І тут, думаю, ніщо б не заважало кремлівському режиму завершити задумане. Відкидаю.

Версія друга: спрацювала диверсійна група українських спецслужб. Хотілось би щоб так було, але українських груп, котрі б діяли на окупованій території, на жаль, немає. І щоб група зайшла, підготувала та провела операцію, та ще й щасливо вийшла - з розряду фантастики на сьогодні. Відкидаю.

Версія третя: атентат вчинили українські партизани. Дуже, дуже мені подобається ця версія. Піднімає патріотичний дух. Вселяє надію. Але мало ймовірно. Патріоти України з Донбасу вже третій рік воюють та гинуть за неї. На окупованій території залишись проукраїнські громадяни, котрі виконують надважливу місію очей та вух українських спецслужб. Шкода, що їхня інформація дуже рідко використовується. Тому і цю версію відкидаю.

Версія четверта: Внутрішні розбірки. Можливо, причиною є московські гроші, або спроба змінити ватажка. Ця версія, як на мене, найбільш імовірна. Але, може, і добре, що воно вижило. Буде давати свідчення в Гаазі проти злобного карлика. А так би забрав частину таємниць зі собою.

Тарас Елейко, спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі