Доки наші вояки будуть мішенями?

Європа старенька втомилась від введення санкцій, і від України втомилась. Їй Росія потрібна. Бездонна Росія, котра поглине все, що не продасться в Європі.

Прокинувся секретар нацбезпеки і оборони України Олександр Турчинов. Побачив, що семеро хлопців загинули, дев'ятеро поранені за один день. Я виправлю: поранених більше. Додайте двох медиків, трьох цивільних. А більше року, після Мінська-2, вбитих та поранених не було? Були. Чи зупинялись обстріли і наші втрати? Ні.

Росія створила серйозний полігон для своїх військових на Донбасі. Все дуже наближено до реальної війни: живі "мішені", бронетехніка рухається. Є бліндажі, шанці, опорні пункти та укріплення. Безвусий російський курсант проходить курс молодого бійця. Вчиться розраховувати відстані до цілі, прицілюватись, робити поправки на вітер, на відстань. Вчиться вбивати. Ще двоє муштрують наведення мінометного вогню. Мастять 120-ми і 82-ми, 122-ми та 152-ми мінами. Інші коригують. Коригують і не бояться, що отримають відповідь.

"Мішені" розбігаються, ховаються в укриття. Курсант не боїться, курсант знає - "мішень" не може відповісти вогнем у відповідь. Є такий наказ, за мінськими договорняками. Плюс є наказ одного із заступників штабу АТО: "Не відповідати вогнем на провокаційні обстріли та не допустити захоплення ворожих територій." А від коли це територія України стала нам ворожою?

Терористами називати - велика честь для колаборантів

Та може вже досить бути нашим воякам мішенями? Може таки перестанемо називати війну Росії проти України АТО? Війна – то війна. Тільки у такому разі зможемо вимагати компенсацію. Але хто це має сказати? Навіть український суд відмовився визнати агресію Росії проти України. Росія проводить обкатку своїх збройних сил на території України. Ротація особового складу - близько місяця. Як на сафарі приїжджають!

Поки я набираю цей текст, зі сторони ДАПу знову криють 152-ми. Вчаться екс-браття.

Допомагають колаборанти, а не жодні сепаратисти чи терористи. Які вони терористи? Служиві пси кремля - так. Терористами називати - велика честь для колаборантів.

І Європа старенька втомилась від введення санкцій, і від України втомилась. Їй Росія потрібна. Бездонна Росія, котра поглине все, що не продасться в Європі.

А нам, українцям, так і хочуть впарити лугандонію на умовах московії. Годуй їх, відновлюй усе, а вони будуть особливими, з особливим статусом. Ракові тканини також особливі, та організм від нього гине. А я не хочу таких особливих в Україні. Не можемо сьогодні перемогти Росію, то так і кажемо, що сьогодні не можемо. Але завтра, за рік, чи п'ять відвоюємо свою територію. І жодних статусів! Не може влада прямо цього сказати, народ допоможе. Проводимо референдум, питання ставимо чітко:

- Чи визнаємо окремі райони Донецької та Луганської областей тимчасово окупованими Російською Федерацією?

- Чи вводимо воєнний стан та розпочинаємо військове звільнення окремих районів Донецької та Луганської областей?

За результатами приймаємо рішення.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі