Ліберальні партії просувають екстремістськи олігархічний трудовий кодекс

Партії коаліції у Верховній Раді вирішили ударити у спину збіднілій республіці, яка ще й тягне на своїх плечах війну. Поки народ економить вже на їжі і вмивається кров'ю, змова надбагатих паскуд втілює свої злі експерименти проти справедливості.

Олігархи порахували свої можливості у напрямку згортання будь-чого соціально справедливого і, з огляду на виведення значної протестної маси на лінію фронту, вирішили піти в атаку - ухвалити жорстокий несправедливий трудовий кодекс. Адже українці ж виживають у бідності і якось же існують при такому курсі долара! Значить можуть і більше працювати. Про те, що їм і їх внукам віддавати міжнародні кредити, - ні ліберальні політики, ні "експерти" розповідати не будуть. У них же у голові євровата.

Декілька років тому їхня спроба просунути гнилезний Трудкодекс провалилася.

Тепер вони вирішили по-новому жити, принаймні для майбутнього - для дітей. Своїх. Треба ж їхнім дітям жити по-новому - ще краще)))

Стара капіталістична агресія у новому законопроекті (реєстр. №1658) служки Фірташа і компанії Папієва з Опоблоку (Партії регіонів) була підтримана Комітетом Ради, де більшість - ясно - від коаліції, і його головою від Народного фронту Людмилою Денісовою.

Громадяни республіки, почитайте цей прекрасний своїм скнарством і жадністю законопроект в інтересах багатіїв!

Визиск людей праці - його головне мета.

Наприклад, працівники втрачають будь-яку надію на впевненість у завтрашньому дні, адже їх можна буде звільняти без пояснення причин (пункт 5 ч. 1 ст. 81, ст. 81 проекту). Також, за цим проектом, чи не до кожного працівника може бути застосовано повну матеріальну відповідальність, незалежно від наявності його вини (частина 3 ст. 335).

Відомою є злочинна практика, коли працівників змушують писати боргові розписки про нібито отримання від підприємства коштів, які в разі трудового спору працедавець стягує із працівника в судовому порядку. Таку шахрайську практику легалізує положення про "стягнення вартості незданих матеріальних цінностей у порядку, передбаченому цивільним законодавством" (ч. 6 ст. 84).

Довершенням перетворення українців на таку собі річ, задіяну в процесі створення прибутку для олігархії, є запровадження такого поняття, як "режим ненормованого робочого дня". Фактично це означає скасування 40-годинного робочого тижня та 8-годинного робочого дня. Відтак працедавці зможуть використовувати працю українців без жодних обмежень, а всіх невдоволених такою ситуацією цілком законно звільнятимуть із роботи.

На тлі цієї вершини рабовласницького законодавства просто губляться такі норми проекту, за якими роботодавцю надають можливість без згоди працівників провадити за ними відеоспостереження, зберігати і використовувати ці записи.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" застерігає нардепів фракцій парламентської коаліції від голосування за такі антисоціальні зміни до трудового законодавства та наголошує, що кодифікований законодавчий акт із питань праці має всемірно забезпечити захист прав та інтересів українців, які працюють, і як форму цього захисту – участь працівників в управлінні та розподілі прибутків підприємств.

Світова практика показує, що такі заходи призводять до підвищення продуктивності праці та інноваційності таких підприємств завдяки побудові відносин праці не на засадах поборювання між роботодавцем і працівниками, а на спільності їхніх інтересів та обопільній зацікавленості у зростанні прибутків підприємства.

***

Ліберальні євроекстремісти звичайно скажуть, що це не правильно критикувати ініціативи в інтересах виробників. Вони, мовляв, економіку піднімають.

На це можна тільки посміятися. Гірко, щоправда, адже їхнє пашталакання не підтверджується будь-якими економічними і соціальними показниками за останні 20 років.

Ліберальний експеримент повинен бути зупинений. Згортання соціальних гарантій зупинено. Націоналізація власності олігархів розпочата.

Звичайно, цей режим ліберальної олігархії цього не зробить. Чим більше він буде натискати, тим швидше буде новий Майдан. Тільки вже не політичний, а соціальний.

Бандерівці оборонці інтересів працюючих мас. Петро Полтава

Полтава - відомий авторитет у цих справах.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі