"Задзеркалля №15" - Новий початок

Оті і обрали ми нового президента. Комусь він не подобається, комусь - подобається. Я все одно за нього не голосував.

Зараз у кожного справжнього громадянина і українця є три варіанти. Перший - він може будувати нову Країну з допомоги Порошенка. Друге - він може контролювати діяльність Порошенка, не влізаючи в процес. Третє - він може розбудовувати місцеве самоврядування, не маючи ніякого відношення ні до Порошенка, ні до тих, хто його контролює, зосередившись на місцевих проблемах.

У будь-кому випадку, нині Українці мають зрозуміти кілька речей, які визначать, чи будуть вони далі величною нацією, чи будуть звичайним народом:

1) "Ми не хочемо війни. Це все Путін." Війна йде і буде йти. Московія і Путін ніколи не зможуть відпустити Україну, доки вона сама не розвалиться. Тому наше майбутнє - життя з ненормальнім, психічно нестабільним, нелюдським сусідом, який буде шукати будь-яку можливість з нами поквитатися.

Українці мають повернути свій бойвий дух, свє бажання до звитяги. Благо для цього є всі передумови - ворог реальний, і завдав удар першим. Тому нині наша задача - не тільки підготуватися до протистояння, передусім морально, але й почати діяти на випередження. В Російській Федерації є багато поневоленого люду, незадоволеного варварською імперською політикою.

Але результатом всього цього буде сам розпад Російської Федерації, який буде припливом, який вдарить по нашим кордонам. І наша задача - бути готовими ці кордони тримати.

2) "От і все, тепер все буде добре." Ні, ні і, ще раз, ні. Зараз є унікальний шанс почати сформовувати реальну національну державницьку спільноту. Час полишати свої звичні, набридлі справи, адже йде новий час, коли кожен може докластися до майбутнього. Нові проекти, нові виклики.

Якщо зараз ми не почнемо самостійно відповідати за своє майбутнє - замість могутньої центральної країни Східної Європи ми отримаємо периферію Західної. Сьогодні Європа, в основному - стара концепція, ми ж - нова генерація, яка має культуру, віру, і, головне, мораль. Ту саму християнську мораль, яка довгий час берегла українців від скочування до рівня малоросів чи взагалі москалів.

Треба бути готовими до великих і значних змін. В економіці, в соціумі. Але не треба підпадати під вседозвільність Заходу, який намагається гратися в "демократію" (а по факту це вже давно перетворилося на заігрування з примітивними бажаннями мас).

Залишається лише сподіватися, що наступний лідер держави буде новою людиною, нової якості та нових поглядів. Не європейських, але українських.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі