Свобода, равенство, братство!

Нарешті воля отримала Юлю! І почула. Коли донька повертається зі школи з двійкою та після кутка, вона має вибачатися персонально за себе, чи за однокласників?! Здається богу богове, а кесарю кесарево!
"История не терпит сослагательного наклонения". І коли в повітрі, в якому ще відчувається запах крові Героїв, лунають заявочки типу: якби я була тут, все було б без жертв, то немає підстав терпіти й громаді! А ти все зробила тоді так
, аби зараз було не так?!

"-...винних покарати!.."

Око за око, це так по-нашому, так "по-християнські"! А між тим, навіть знавці цієї справи натякали, що помста - це страва, яка подається холодною.
Пропоную встановити на Майдані гільйотину! Щоб не лише "небесній /поки ще/ сотні" було приємно, але й 4-м мільйонам покійних французьких громадян. До того ж нагадаю, що в кінці епохи Наполеона у Франції майже не залишилось дорослих чоловіків.
"Господи, неужели вам обязательно нужно убить человека, чтоб понять, что он живой?!"
"Тот самый Мюнхаузен" М.Захарова.
Коли ми вже нарешті станем відвертіші бодай перед собою?! Треба кожному поставити перед собою дуже важливе питання: "Щоби я робив, аби мені поталанило припасти до корита?! " І хто виявиться без гріха, нехай кидає каміння й далі!
Все наче логічно, у 2004-му м'якотіла інтелігенція нікого не зачепила, то зараз відірватися треба по-повній. Тоді всі наші біди зійдуть, як з білих яблунь дим і ніколи вже більше до нас не повернуться! Ми ж бо їх покараєм!? Народ тільки"за"!
Те саме стосується й "св
оєчасних" рішень щодо регіональної мови, Беркуту, заяв про заборону компартії та ПР, дострокових виборів в Криму, і т.п.! 24 лютого митрополита Володимира відсторонили від управлінням УПЦ МП.
Складно собі уявити оголений нерв, що був залишений без уваги.
Нарешті українську панацею усвідомлено!
Та горе тому народові, поводирі якого намагаються популістично осідлати його поривання без вузди і не поспішають відповідати своєму призначенню!
Не робити карного переслідування і люстрації тоді, та влаштовувати це зараз -
політичні злочини одного штибу! Тоді не було відкрито кривавого рахунку і в суспільстві не панувало настроїв сепаратизму та відчаю типу "згорів сарай, гори і хата!" Відкушувати від ослабших країн ласі шматки - еволюційно зафіксована звичайність!
Якщо 24 лютого МЗС Росії заявляв через
А.Лукашевича "Еху Москви": "Стали раздаваться угрозы в отношении православных святынь.", то
вже 26 лютого той самий чиновник тривожним тоном повідомляв про побиття священників МП,
підпали, погроми і т.д., наче в часи Французької революції і стверджував про майже розпочату
війну "русской святыне" на нашій, себто українській землі!
Верной дорогой идете, товарищи!
"Що було, те і буде; і що робилося, те і буде робитися, і не має нічого нового під сонцем. Буває щось, про що говорять: "дивись, ось це нове"; але це було вже у віках, які були
раніше за нас" (Еккл. 1.9)
Дайош хрестоматійну Директорію!!
Героям Вандейської війни слава!!!
Що означає: стійте люди добрі, поки все не скінчиться?! Це погана міна при поганій грі та політична "куля в лоб"! Це означає, стійте, поки не з'явиться лідер, якому до снаги продовжити решту роботи і не такого, якого можна дістати з дамської сумочки і явить народу. Благородного лідера, який би вийшов з горнила революції та створював би впевненість, що збиратися тепер знову на Майдані прийдеться не скоро. Додам, що не менш важливо викликати подібні відчуття на сході та півдні. Інакше там просто проігнорують вибори 25 числа.
Україні необхідні якісь інші шляхи, аніж вкрай непомірковане, небезпечне, розкольницьке шерше-ля-фам!
Бо це ніяка не панацея, а ящик Пандори, особливо в умовах, коли міліція майже самоусунулась і мародерство, погроми та громадянські конфлікти після таких меседжів звісно не спиняються! Живим, та тим, хто загинув, справді була потрібна нова берлінська стіна?!
А не менш актуальна подальша "необхідність" експропріації експропрійованого, адже ж красти награбоване - не злочин, здається по-нашому так?! А що робити з іншими дачами, що належать у т.ч. не регіоналам, та навіть тим, хто допомагав?? Коломийського, Фірташа, ..., а що робити з "чесно заробленим" майном Віктора Андрійовича, самої Юлії Володимирівни?! Де та межа, за якою буде вам щастя та остудяться гарячі голови?! За рубіконом шоломи, як і колись будьоновки, починають виконувати допфункцію умовідведення!
А якщо, нагадую, спалахне майже офіційно розв'язана громадянська війна?!.
Це ж ті самі граблі, які залишив Янукович, коли зупиняв асоціацію з ЄС на догоду своєму електорату у намаганні протриматися подовше... Куди ділася євротолерантність?
І ще купа інших питань, що виникають...
Ким замінити десятки тисяч керівників та спеців на сході та півдні, якщо вони стерплять та якщо судячи з усього, готується люстрація тих, кого не намічено карать?! Це вже не каяття перед податковою! Скажіть мені, будь ласка, чому, наприклад, русофоб має бути чеснішим від українофоба?! Структура ДНК, нейронних зв'язків,... - усе ж ідентичне! Де і в чому той лакмусовий папірець, згідно з яким треба робити оргвисновки?
Це майже федералізація, тільки що не відділення людей разом з землею, по якій вони ходять. Це називається "замороженням конфлікту", який щоразу виникатиме при першій-ліпшій нагоді. "Кто виноват?" - багато ума не треба, а вот "Что делать?" - потребує, як і мельниця, не лише стихії у вигляді праведного обурення! Думки з цього приводу у блозі "Україна все ще чекає на революцію!" на http://gazeta.ua/blog/42073/ukrayina-vse-sche-chekaye-na-revolyuciyu що постійно оновлюється.
Порожні теоретичні балачки про демократію без визначених усвідомлених механізмів практичного здійснення та без відродження в це все віри, надзвичайно дискредитованої "незалежністю", - є самозбуджуюче демагогічне токування, яке вже давно нікого не надихає!
Справді, я починаю вірити, що якщо набирати на нові посади з Майдану людей дитячою лічилкою - толку буде більше!
Пізно: о 5-тій 27-го будівля ВР та уряду Криму у Сімферополі захоплена приблизно 120-ма озброєними автоматами та гранатами невідомими повстанцями, які підняли триколор і не підпускають пресу. Раніше загинуло 2 чоловіка, поранено близько 30.

Троянські короткозорість та кінь спрацювали!

А решта

данайців ховаються, причаїлись... Знають матчасть!

Та ні, 28-го зранку вже в аеропорті. І навіть до вечора для данайських ЗМІ "інтрига" зберігається. "Русскоязычная самооборона Крыма"! О как

Троянці! Гуртуймося! Станемо глуздом на захист рідної Батьківщини! Традиційна недолугість наших політиків - гарні умови для виковування справжнього громадянського суспільства України!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі