Анатолій Вітів
Народний депутат України VII скликання. Голова Волинської обласної організації ВО "Свобода".
21.10.2013
27

Підривну діяльність угорської партії "Йоббік" в Україні має бути заборонено

В Україні варто заборонити деструктивну діяльність угорської партії "Йоббік", яка спрямована на підрив територіяльної цілісности та суверенітету нашої держави.

Партія "Йоббік" відверто демонструє свою неповагу до територіальної цілісности України. Те, що минулого тижня у Береговому у приміщенні Закарпатського угорського театру відбувся політичний форум угорської радикальної партії "Йоббік", зайвий раз свідчить, що ця політична сила розглядає Закарпаття як частину Угорщини і не має наміру відмовлятися від своєї агресивної концепції у міжнародних відносинах.

Угорські політики, які дозволяють собі ультимативно вказувати Україні, які закони їй потрібно виконувати та які адміністративні округи створювати, й досі відверто провадять свою підривну роботу. Угорська партія "Йоббік" є іноземною партією, яка розпочала неприховану політичну агітацію на території України. Однак погрози "Йоббіка" не зупинять Україну на шляху до Европи, бо українці – корінна европейська нація, на відміну від угорців, предки яких прийшли в Европу з-під Уралу.

Хотілося б нагадати депутатові Европарламенту Бейлі Ковачу і його колегам, що 1939 року Угорщина, заручившись підтримкою Гітлера, здійснила акт агресії проти Карпатської України та окупувала українську етнічну територію. А раніше Угорщина у складі Австро-Угорської імперії провадила активну дискримінаційну політику проти українців. Тому угорці мали би вибачатися перед українцями за тривалу колоніяльну політику, а не виголошувати імперські заклики.

Обурює безхребетність української влади, зокрема мовчання МЗС, які жодним чином не реагують на угорський шабаш, що відбувається нині на Закарпатті. Мало того, місцева влада Закарпаття сприяє організації таких антиукраїнських зборів та акцій. Тому в Україні варто заборонити підривну діяльність угорської партії "Йоббік", яка спрямована проти територіяльної цілісности та суверенітету нашої держави.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі