У центрі Запоріжжя засяяли львівські картини

виставка картинБільшість з нас мріє хоч трішечки повернутися до безтурботливого дитинства, побігати босоніж по снігу, побайдикувати й подуркувати з друзями, позбирати цукерки та печиво за колядки та щедрівки.

Саме таку душевну тематику в особливій формі подачі представила увазі мешканців та гостей Запоріжжя львівська художниця Наталія Курій-Максимів на власній виставці "Пори року", яка відкрилася 25 липня у Арт-галереї "ART ' L".

Незадовго до Дня Конституції, вихованка бойківських легенд та мотивів показала запропонувала глядачам доторкнутися до давніх українських звичаїв, легенд, повір'їв, побуту та фолькльору в витонченій, але складній техніці - художньому розписі на склі. "Більшість моїх робіт присвячені сім'ї, як першооснові, на якій й тримається вся українська культура, святковість та весільність обрядності" - каже авторка - "Така особлива техніка, як розпис по склу, якому я навчилася свого часу у вчилищі, допомогає мені повним чином передати дух та життя рідного народу".

Незвичайну техніку живопису Наталії помітили деякі крупні українські видавництва та книгарні - попередньо є домовленість на створення святкових листівок та можливість ілюстрування дитячо-юнацьких книжок.

"Маємо мету створити інтерактивні книжки казок для дітей а також планували створити гарний добрий мультфільм за народних мотиівів" - ділиться майстриня - "але час-від-часу на те все не вистачає вільного часу".

Це вже не перша виставка Наталії - її нові роботи щороку виставляються в різних куточках України - сонячний Херсон та тихий Трускавець, говіркий веселий Львів та спокійний Дрогобич, амбіційний Житомир, креативний Жніпропетровськ та невгамовний Київ... Розлітаються по світу роботи випускниці Самбірського педколеджу ім. І.Филипчака, прикрашаючи офіси, кафе та приватні колекції знавців з Канади, США, Англії, Голандії, Німеччини та України...

Радуватимуть око запоріжців та гостей індустрійної столиці України роботи Наталії в Арт-галереї "ART ' L" по 15 липня 2013 року. Вхід на виставку - вільний.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі