Юрій Луканов
Серйозний журналіст, який часто валяє дурня. Автор чотирьох книжок, десятка сценаріїв документальних фільмів. Пише численні колонки і сатті - так що уже набрид самому собі. А читачам - їм видніше...
28.02.2012
3

Замах на Путіна, Кравчука, Кучму, Вітренко...

Оце прочитав про підготовку замаху на Путіна. І усміхнувся. Як тільки передвиборча кампанія – так замахи сиплються, якщо не як гриби після дощу, то принаймні одну на вибори забезпечують. Під час виборів 1991 року канал УТ-1 раптово перервав передачі для екстреного повідомлення про нібито замах на кандидата в президенти Леоніда Кравчука. Насправді на харківському базарі якийсь п'яний подряпав ножем його охоронця.

На виборах 1994 року, Московський журналіст Володимир Мукусєв запевняв, що він знайшов документ, згідно з яким разі обрання Леоніда Кучми президентом у перший або другий день його буде знищено двома вбивцями "кавказької національності". Вбивці мали б отримати 150 тисяч доларів США. Чому б в такому випадку не знищити Кучму ще до обрання президентом – питання не поставало. Докладніше про це можна прочитати у розділі моєї книжки "Третій Президент. Політичний портрет Леоніда Кучми", який називається "Останкінский яструб" проти "голуба миру".

Правда, одного разу це виглядало серйозно. Під час виборів 1999 під час зустрічі кандидата в президенти Наталі Вітренко стався вибух гранати. Її і кількох учасників зустрічі було поранено. Посадили на п'ятнадцять років Сергія Іванченка, який тоді очолював криворізький штаб іншого кандидата Олександра Мороза. На той час Олександр Мороз міг скласти реальну конкуренцію Кучмі. Тож припущення робіть самі.

Ну про Януковича, який упав під ударом яйця не буду згадувати,бо ці події свіжі в часі і всі їх пам'ятають. Лише на виборах 2010 року не було нічого подібного. Але на наступних модна не сумніватися – будуть.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі