Юрій Луканов
Серйозний журналіст, який часто валяє дурня. Автор чотирьох книжок, десятка сценаріїв документальних фільмів. Пише численні колонки і сатті - так що уже набрид самому собі. А читачам - їм видніше...
20.04.2013
1

ОСББ "Згода-96": офіс відкривали болгаркою

В об`єднанні співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ)  "Згода-96", що на Осокорках в Києві,  триває революція. Новообране правління заходило в офіс правління, спилюючи замки болгаркою.

На перший погляд, виглядали як бандити з великої дороги. Але що робити, коли склалася нестандартна ситуація?

Треба нагадати, що ОСББ – це спільна форма володіння майном. Відповідно співвласники на загальних зборах вибирають (фактично наймають) собі менеджера, який керує будинковим господарством. ОСББ "Згода-96" має 16 поверхів і сім парадних – так що це ціла невеличка фабрика.

І ось попередній голова, ймовірно, переплутав функції: поводився так, наче він армійський начал ник, а мешканці його підлеглі. Тобто він не проводив загальних зборів, які мають відбуватися раз на рік, не звітував про витрачання бюджету, і бюджет навіть не затверджував на зборах. Тобто витрачав спільні кошти як йому одному заманеться.

Врешті-решт мешканці самі скликали збори і вибрали нове правління і голову правління. Нове керівництво було зареєстровано в органах державної влади. Але трапилася проблема. Попередній голова всіляко уникає зустрічей і не передає ключі від офісу правління.

Можна було подавати до суду. Але ж всі знають, скільки триватиме судова тяганина. За цей час будинок, як великий корабель, може сісти на мілину. Тому новообрані члени правління вирішили, що їхнє ПРАВО співвласників, яке оформлене належним чином юридично, дає їм право вживати екстремальних заходів.

Кожен свій крок вони підкріплювали юридичним документом. Тож тепер мають здати фінансовий звіт, який мусить бути відправлений у понеділок. Якщо не відправлять, то на будинок буде накладений штраф. І ніякий суд ці втрати не компенсує.

Як це було –  читати тут.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі