понеділок, 26 листопада 2018 17:28
Юрій Стригун
Юрій Стригун
Юрій Стригун

Юля під ранок

"Якщо в другому турі Юля буде разом із Порошенком, то доведеться за неї голосувати. Барижний режим Петра треба прибирати", — пише знайомий у "Фейс­бук".

Я дивуюся. Досі думав, що зачистив своїх друзів від прихильників Тимошенко. Не стримуюся: "Так, це відома достойниця. І, головне, зовсім не барига, бо бідна, як церковна миша".

Дискусія розпалюється. До суперечки долучаються нові учасники. Я впрягаюся і гаю годину часу. В останній момент згадую, що маю зустріти дружину з потяга. На вокзал приходжу за кілька хвилин до прибуття.

Дорогою Надя розповідає свої пригоди. Їздила до тестя в село. Коли поверталася, зустріла сусідського собаку, що тремтів від холоду. Згадала, що має в рюкзаку корм для кота. Азарт від політичних суперечок із тимошенківцями в мене ще не охолов. Заводжуся з півоберта:

— Виходить, я купую корм для сліпого кота, який сам собі не знайде їжі, а ти згодовуєш його першому зустрічному собаці?

Жінка надуває губи. Іде вперед і не розмовляє зі мною.

Вдома донька має свої претензії:

— Тату, ти обіцяв подивитися разом фільм "8 подруг Оушена".

Кіно надзвичайно нудне. Витримую від сили 20 хвилин. Ображена Світлана забирає ноутбук і зачиняється у своїй кімнаті. Ближче до десятої вигулюю собаку і завалююся спати.

Прокидаюся й думаю, що вже скоро ранок. Тягну руку до мобільного телефону. На екрані — 2:59. Кручуся в ліжку ще півгодини. Згадую всі конфлікти й не зроблене за день. Ближче до четвертої ранку починаю дрімати. Раптом світиться екран телефону. Вагаюся кілька секунд.

— Може, це Іра з Туреччини щось важливе написала, — згадую старшу доньку.

Витягую руку з-під ковдри. Читаю: "Лідія і Ніна теж коментують пост від Олександра". "Фейсбук" нагадує, що Юля так просто від мене не відстане.

Зараз ви читаєте новину «Юля під ранок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі