вівторок, 15 червня 2021 13:51

Журналіст BBC назвав брифінг з Протасевичем обманом білоруської влади

Журналіст BBC назвав брифінг з Протасевичем обманом білоруської влади
Протасевича насильно вивели на брифінг. Фото: kommersant

Представники білоруської влади насильно вивели затриманого опозиційного журналіста Романа Протасевича на брифінг щодо інциденту з лайнером авіакомпанії Ryanair, який примусово посадили в Мінську.

Про це повідомило видання BBC.

За словами присутнього на брифінгу журналіста BBC Джона Фішера, спочатку нібито планувалося, що на пресконференції виступлять представники департаменту авіації Міністерства транспорту Білорусі, Слідчий комітет, Міноборони, прикордонники щодо ситуації з літаком Ryanair.

Перед початком брифінгу до зали завели Протасевича. Він нібито сам хотів взяти участь в обговоренні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шрами на руках від стяжок" - Протасевич розповів про стан здоров'я

За словами Фішера, він прийшов на брифінг, щоб почути позицію влади Білорусі про незаконне викрадення пасажирського лайнера. Коли оголосили про участь Протасевича, стало зрозуміло – він там не з власної волі. Після такого фарсу журналіст пішов з брифінгу.

"Нас обдурили, адже наша присутність тут надала б ваги і зробила б цю подію офіційною. Коли ми усвідомили, що саме він братиме участь у пресконференції, зрозуміли — ми не можемо бути тут", - прокоментував журналіст BBC.

Міністерство закордонних справ Білорусі вивело затриманого опозиційного журналіста Романа Протасевича на брифінг щодо викрадення білоруським диктатором Олександром Лукашенком пасажирського лайнера компанії Ryanair. Під час пресконференції в залі перебували журналісти видання ВВС. Однак вони вийшли посеред пресконференції через те, що, на їхню думку, Протасевич перебуває в залі "з примусу".

Зараз ви читаєте новину «Журналіст BBC назвав брифінг з Протасевичем обманом білоруської влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі