понеділок, 14 червня 2021 17:08

"Шрами на руках від стяжок" - Протасевич розповів про стан здоров'я

"Шрами на руках від стяжок" - Протасевич розповів про стан здоров'я
Протасевич попросив журналістів не поширювати інформацію про його побиття. Фото: скріншот

Колишній редактор опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич розповів про стан свого здоров'я.

Почувається добре, а у СІЗО до нього не застосовували фізичну силу, заявив журналіст на на пресконференції, організованій білоруськими силовиками.

"Стосовно цього жарту (що Протасевича у в'язниці бив особисто Олександр Лукашенко - Gazeta.ua) навіть коментувати нічого не буду. Це просто смішно.

По-друге, стосовно моїх слідів на руках, я думаю, кожен із вас може підійти і подивитися – це сліди від стяжок, які на мене одягли під час затримання, оскільки затримання було настільки несподіваним, що у них не було при собі наручників", - сказав Протасевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протасевича під примусом вивели на брифінг влади Білорусі щодо Ryanair

За його словами, інформація про поганий стан здоров'я - фейк. Журналіст запевнив, що навіть готовий пройти медичну експертизу.

"Я хочу сказати, що чудово себе почуваю. У мене чудовий настрій. У мене немає ніяких скарг. Якщо хтось сумнівається, то я готовий пройти будь-яку незалежну медичну експертизу", - зазначив він.

Протасевич попросив журналістів не поширювати інформацію про те, що його б'ють. Пояснив це тим, що його батькам важко її сприймати.

Командувач Військово-повітряними силами і військами протиповітряної оборони Збройних сил генерал-майор Ігор Голуб сказав на пресконференції, що перехоплення літака Ryanair і примусової посадки у Мінську не було в травні не було.

23 травня в аеропорту Мінська здійснив примусову посадку пасажирський літак авіакомпанії Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Літак посадили нібито через повідомлення про мінування, але вибухового пристрою не знайшли. Метою було затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича, який перебував на борту.

Рада Європи 24 травня рекомендувала авіаперевізникам скасувати польоти в білоруському повітряному просторі.

Зараз ви читаєте новину «"Шрами на руках від стяжок" - Протасевич розповів про стан здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі